Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen met Finland en Finnen

Finland is een land dat een heel aantrekkelijk investeringsklimaat heeft voor buitenlandse investeerders. Finland heeft geen ingewikkelde regelgeving en bureaucratie is amper aanwezig. De geografische locatie van Finland, het enige West-Europese land met een grens met Rusland, wordt door veel investeerders als een heel groot voordeel genoemd. Via Finland exporteren veel bedrijven naar Rusland en de Baltische Staten. De export kan via een eigen vestiging lopen, maar er kan ook gekozen worden om de export naar Rusland via een Finse partner te organiseren. Veel Belgische bedrijven hebben in het verleden al één of meerdere keren zaken gedaan met Finland en via Finland hun export naar het oosten laten lopen.

Naast de strategische locatie, is Finland ook een land waar traditionele industrieën mogelijkheden bieden voor Vlaamse bedrijven. Bedrijven die gebaat zijn bij efficiëntie van loonwerkers kiezen voor Finland als productielocatie, omdat de productiviteit in Finland heel erg hoog ligt. Vanuit deze traditionele industrieën werken Finse bedrijven aan hoogwaardige en baanbrekende innovaties op het gebied van milieu vriendelijke en energie veilige oplossingen voor slimme transportmiddelen, afvalverwerking en waterzuiveringsinstallaties.

De Finse taal is één van de moeilijkste talen in de wereld. Over het algemeen spreken de meeste Finnen Engels. Echter, voor de zakenman is een professionele vertaalservice onmisbaar. Denk aan investeringsaanvragen, aankopen voor land, lokale regelgeving en arbeidscontracten. Deze zaken worden in het Fins geregeld. Maar ook als u producten uit Finland importeert en hier in België wilt verkopen, dan zult u Finse etiketten en productclaims in het Nederlands moeten vertalen. Snelvertaler helpt u en uw medewerkers om uw papieren en correspondentie van het naar het Fins te vertalen. Onze vertalers zijn van Finse afkomst en begrijpen dus niet alleen de taal maar ook de Finse zakencultuur. Voor succesvolle zaken, krijgt u van Snelvertaler.be een aantal tips:

Tip 1: Enthousiasme

Een Fin zal niet snel feedback geven op een presentatie en de non-verbale communicatie van een Fin is moeilijk te lezen. Laat u niet meteen ontmoedigen wanneer u geen positieve geluiden hoort na uw presentatie. Wacht rustig af. Wanneer u juist zelf heel enthousiast bent over een voorstel, laat dit niet merken. De Finnen kijken ook naar de negatieve kanten en uw enthousiasme kan dan tegen u gaan werken.

Tip 2: Doorzettingsvermogen

De Finnen hebben een ongelooflijk doorzettingsvermogen. Hierdoor komen de Finnen ook koppig over. Als ze een doel voor ogen hebben wordt alles opzij gezet om dat doel te behalen. Dit kan fijn zijn, maar tegelijk lastig zijn wanneer er veranderingen in een proces noodzakelijk zijn.

Tip 3: Overlegcultuur

Vergaderingen worden belegd om informatie te verzamelen of te verspreiden en op basis van deze informatie wordt overleg gepleegd om tot een consensus te komen. Een verhitte discussie zal in Finland niet snel plaats vinden. Grote beslissingen zullen dan ook niet vaak door één persoon worden genomen, maar door een groep van managers die gezamenlijk de verantwoordelijkheid dragen. Hierdoor kan het beslissingsproces langer duren dan men aanvankelijk voor ogen had.

Tip 4: Verantwoordelijkheden

Managers dragen echt verantwoordelijkheid en er wordt ook verwacht dat managers beslissingen en besluiten nemen die binnen de grenzen van hun verantwoordelijkheid vallen. Ingenieurs hebben veel respect en heel vaak zijn het juist de ingenieurs die een bedrijf leiden. Dit heeft als voordeel dat veel processen en taken ordelijk verlopen en vaak efficiënt uitgevoerd worden. Doordat de engineering en technologie belangrijk is, kunnen processen ook duurder uitvallen. Belgen moeten hier waakzaam voor zijn.

Hoe kunnen de medewerkers van Snelvertaler.be / Pikakaantaja.fi u helpen uw doelen op de Finse markt te bereiken?

De meeste communicatie in Finland vindt in het Engels plaats. Echter, een voorstel of een project dat in het Fins is vertaald, wordt door de Finse zakenpartner zeer gewaardeerd. Vertrouw op Snelvertaler voor professionele Finse vertalingen!

2020-05-06T09:10:03.3963885Z
Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Seija een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.