Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Vertalingen van en naar het Tamil

Het Tamil behoort tot de Dravidische talen en wordt door meer dan 60 miljoen mensen over de hele wereld gesproken. Deze mensen wonen voornamelijk in India, Sri Lanka, Singapore, Maleisië, Zuid-Afrika en Mauritius. Het is de officiële taal in de Indiase staten Tamil Nadu en Pondicherry, Sri Lanka en Singapore.

Vreemd genoeg werd het Tamil nauwelijks beïnvloedt door het Sanskriet. Het heeft zijn eigen literaire geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat en behoort tot de oudste talen van het Indiase subcontinent.

Vandaag heeft het de status van een klassieke taal in heel India. Er zijn echter grote verschillen tussen het geschreven en gesproken Tamil.

Geschreven Tamil

Het Tamil is nauw verbonden met de andere talen die in India worden gesproken, zoals het Malayalam, Irula, Toda en Kota. Het Tamil is onderverdeeld in verschillende dialecten die meestal door één van de talloze Indiase kasten worden gesproken. De Tamildialecten die op het Indiase vasteland en in Sri Lanka worden gesproken, verschillen sterk van elkaar.

Het Tamil heeft een eigen schrift dat net zoals vele Indiase lettertypes, ergens tussen een alfabet en een syllabeschrift valt. Het schrift bevat verschillende diakritische tekens die een afwijkend accent of een andere uitspraak aanduiden.

Het Tamilschrift is zogezegd afgeleid van het Brahmi. Er zijn echter talloze steeninscripties die aantonen dat het Tamil zich al snel afscheidde van dit schrift. De eerste gedrukte documenten in het Tamilschrift werden verspreid tijdens de missionaire periode. In deze periode poogden de missionarissen de spelling en grammatica van het Tamilschrift te standaardiseren.

Het Tamilschrift kan eigenlijk alleen maar worden gebruikt om de standaardtaal Tamil neer te schrijven. Het is totaal niet geschikt om typisch regionale dialecten te transcriberen.

Een typisch Indiaas schrift

Net zoals de andere Indiase schriften wordt het Tamil altijd van links naar rechts geschreven en worden er geen hoofdletters gebruikt. Het Tamil bevat talloze leenwoorden uit het Sanskriet en Engels, dat gedurende een lange periode de officiële taal van India was.

In het Tamilschrift maken de cijfers deel uit van het alfabet; daarom is het gebruikelijk om hoeveelheden of nummers met bepaalde letters aan te duiden.

Nauwkeurige vertalingen van en naar het Tamil

Hebt u een document in het Nederlands of een andere taal dat voor zakelijke of persoonlijke doeleinden naar het Tamil moet worden vertaald? Hebt u een geboorteakte, rijbewijs of ander document in het Tamil dat naar het Nederlands of een andere taal moeten worden vertaald? Daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij bieden ook beëdigde vertalingen aan en kunnen deze tevens laten legaliseren.

Dankzij ons grote netwerk van vertalers vinden wij een taalspecialist voor u die niet alleen moedertaalspreker van de doeltaal is, maar ook de brontaal uitstekend beheerst. Bovendien hebben onze vertalers ervaring in uw vakgebied en zijn ze ook vertrouwd met de specifieke terminologie. Dat komt omdat onze vertalers zich naast hun taalopleiding ook nog in minstens één vakgebied hebben gespecialiseerd. Ook voor technische, medische en juridische teksten bent u bij ons aan het juiste adres.

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Bel ons, mail ons of gebruik het offerteformulier rechts op de pagina. Gemakkelijker kan haast niet!

2020-05-06T13:25:29.9623885Z
Loubna Bekkaoui
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Loubna een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.