België

De Italiaanse taal

Men denkt vaak dat het Italiaans een standaardtaal is die door alle Italianen gesproken wordt. Het Italiaans bestaat echter, net zoals het Nederlands, uit een aantal dialecten. Het Toscaans dialect wordt gezien als het “officieel” Italiaans. Het is in heel Italië ingevoerd als standaardtaal, omdat er vroeger veel problemen waren tussen de verschillende plaatsen in Italië, omdat men elkaar simpelweg niet verstond.
Natuurlijk is een vertaling naar het standaard Italiaans voor u als bedrijf genoeg, maar wilt u net even die extra persoonlijke benadering. In dat geval is het misschien verstandig om bijvoorbeeld uw documenten om te laten zetten naar het dialect van de regio die u wilt bereiken.

Italiaanse vertalers

Als ervaren Italiaans vertaalbureau hebben wij een groot aantal regionale vertalers in onze database, zodat wij kunnen zorgen dat uw vertaler Italiaans ook daadwerkelijk het dialect van de regio spreekt en schrijft. Zo is uw boodschap voor uw doelgroep sneller duidelijk en komt deze veel sneller aan.

Contacten leggen in Italië

Net zoals bij andere landen en talen is het moeilijk om contacten te leggen als u een taal niet spreekt, of dat nu Chinees, Zweeds of Italiaans is. Uw website kan heel relevant zijn voor het Italiaanse publiek, maar als u uw informatie alleen in het Engels aanbiedt, zal de boodschap zeer waarschijnlijk niet overkomen. Veel Italianen zijn de Engelse taal niet machtig, dus als u de Italiaanse markt wilt bereiken is het geen optie, maar een must om uw producten naar het Italiaans te laten vertalen.

Gecertificeerd vertaalbureau met de beste service

Met onze ISO 9001-certificering en werkzaamheden conform ISO 17100 garanderen wij de beste service en kwaliteit. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor onze dienstverlening, maar ook voor onze hoogwaardige vertalingen. Zo weet u zeker dat uw vertaling Italiaans naar Nederlands bij de best mogelijke persoon terechtkomt en u in een mum van tijd een correcte én gereviseerde vertaling terug mag ontvangen.

Ook voor uw zakelijke beëdigde vertalingen

Uw zakelijke beëdigde vertaling is ook bij ons in goede handen. Bent u een particulier? Dan verwijzen wij u graag naar onze site voor particulieren: https:/www.vertaaldocument.nl. Op deze site helpt onze wizard u snel aan uw vertaling en komt u meteen de prijs te weten. Onze zakelijke klanten kunnen hun beëdigde vertaalopdrachten via onze offertemodule opsturen. Heeft u nog vragen over beëdigde vertalingen of vertalingen in het algemeen? Kijk dan eens bij onze FAQ-pagina (veelgestelde vragen). Komt u er nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Op al onze vertalingen zijn natuurlijk onze algemene voorwaarden van toepassing.

Privacygerelateerde zaken en gevoelige informatie laten vertalen?

Privacy en gevoelige informatie is in alle vakgebieden een dagelijkse realiteit. Snelvertaler waarborgt vanzelfsprekend het geheime karakter van de gevoelige documenten. Al onze vertalers zijn gebonden aan afspraken die dit voor u, maar ook voor ons waarborgen. Het maakt dus niet uit of uw tekst in vertaling naar het Deens, Turks, Russisch, Chinees of welke taal dan ook geredigeerd wordt: wij zorgen dat de geheimhouding wordt gerespecteerd.

Veelvoorkomende talencombinaties

Zoals het Nederlands vaak naar het Duits en Engels wordt vertaald, zo zijn er ook andere veel voorkomende taalcombinaties waarin wij vertalingen van de hoogste kwaliteit aanbieden.

Onze vertalers zijn dagelijks bezig met vertalingen in de volgende taalcombinaties:

 • Nederlands – Italiaans
 • Italiaans – Nederlands
 • Engels – Italiaans
 • Italiaans – Engels
 • Spaans – Italiaans
 • Italiaans – Spaans
 • Pools – Italiaans
 • Italiaans – Pools
 • Italiaans – Frans
 • Frans – Italiaans
 • Italiaans – Roemeens
 • Roemeens – Italiaans