Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen met Israël

Direct en open

Inwoners van het land Israël hebben een directe en open stijl van communiceren. Hoewel dit in eerste instantie voor sommige Belgen wellicht onwennig zal zijn, biedt het zakelijk gezien behoorlijk veel kansen. Wanneer u beschikt over de juiste dosis lef, kunt u namelijk op iedereen afstappen en een gesprek beginnen. Israëli’s zullen daar niet raar van opkijken. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat er in het land nauwelijks tot geen sprake is van hiërarchie, u mag spreken wanneer u dat wilt en hoeft niet op een toewijzing of iets dergelijks te wachten. Die situatie lijkt gemaakt voor ondernemers aangezien het op deze manier gemakkelijk is om iemand die zakelijk gezien hoger staat te bereiken en aan te spreken.

Werk hard en geniet

Hard werken en genieten lijkt bij Israëli’s hand in hand te gaan. Waar Belgen vaak een strikte scheiding tussen privé en zakelijk hebben, is dit in Israël niet het geval. U kunt dus gerust 's avonds iemand benaderen voor een zakelijke kwestie. Bewoners van het land staan er om bekend dat ze hard werken maar tegelijkertijd van feesten houden. Altijd is er wel een feest waar u zakelijke contacten op kunt doen en de kans op deze feesten is ook erg klein dat u iemand tegenkomt die zegt 'zich vanavond niet met zaken bezig te houden'. Juist omdat privé- en zakenleven zo dicht bij elkaar liggen, is het erg makkelijk om de juiste mensen te bereiken!

Denk groots!

Ondernemers uit Israël zijn gewend om groots en innovatief te denken. Dat is eigenlijk ook vrij logisch, gezien de politieke situatie van het land. Als ondernemer moet men wel creatief te werk gaan aangezien zaken doen met buurlanden uitgesloten is en de binnenlandse markt te klein is. De meeste ondernemers richten zich dan ook op de Verenigde Staten en daar moet groots voor gedacht worden. Niet alleen om zich aan te passen, maar ook om plannen succesvol te realiseren is groots denken een vereiste. Let er dan ook op dat u plannen of verhalen niet te snel als 'onrealistisch' bestempelt.

Kledij en protocol

Het kiezen van de juiste, formele kleding is erg belangrijk tijdens een eerste ontmoeting met een Israëli. Dat moet overigens geen probleem vormen, aangezien ook Belgen hier veel belang aan hechten. Let er met name op dat u de juiste kleuren gebruikt en dat uw schoenen er ook netjes uitzien. Verder is het belangrijk dat vrouwen zich ingetogen kleden. Doordat de Verenigde Staten de grootste markt is voor ondernemers uit Israël, profileren de meeste ondernemers zich ook op de wijze van dit land. Vrijwel alles zal ook zowel in het Hebreeuws als in het Engels beschikbaar zijn. Let er overigens op dat u zichzelf introduceert aan anderen, aangezien anderen dat niet voor u doen!

Taal

Natuurlijk is er met internationaal zakendoen altijd een taalbarrière. Zelfs als beide partijen vloeiend Engels spreken, ontstaan er nog wel eens problemen. Het zaken doen met Israël zal echter vlotter lopen als u uw zakelijke teksten over uw bedrijf of over de deal zelf laat vertalen door Snelvertaler. Deze onderneming kan bouwen op een jarenlange ervaring met het vertalen van zakelijke documenten die onderhandelingen ondersteunen en kunnen u daarom uitstekend van dienst zijn. Ook commerciële teksten kunnen wij perfect voor u vertalen. Neem contact met ons op en wij kijken graag samen met u wat er voor uw bedrijf mogelijk is.

2019-11-18T12:02:07.0490951Z
Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Seija een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 44 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.