Zakendoen met Hongarije

De cultuur is in ieder land anders. Dat geldt net zo goed voor de zakencultuur. Het is dan ook belangrijk dat u op de hoogte bent van de zakencultuur van een land alvorens u er zaken mee gaat doen. Zo kunt u voorkomen dat er blunders gemaakt worden waardoor uw bedrijf waarschijnlijk een mooie deal misloopt. Als u zaken wilt gaan doen met Hongarije of inwoners van dit land, hebben wij in dit artikel voor u wat handige tips op een rijtje gezet. Zo kunt u in ieder geval goed voorbereid te werk gaan!

Persoonlijk contact

Hongaarse ondernemers vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Het is dan ook van groot belang dat u investeert in dit persoonlijke contact wanneer u zaken wilt gaan doen met een bedrijf uit dit land. Dit persoonlijke contact kan zich op diverse manieren uiten. Hongaren zijn er bijvoorbeeld erg op gesteld dat u interesse toont in hun privéleven. Let er daarbij overigens wel op dat u geen te persoonlijke vragen gaat stellen en als te nieuwsgierig of brutaal overkomt! Vragen over huwelijke staat, kinderen en hoe men in het leven staat zijn echter prima en zullen ervoor zorgen dat uw zakenpartner u sneller zal gaan vertrouwen en sneller met u in zee zal gaan.

Punctualiteit

Ook punctualiteit vindt men erg belangrijk in het land. Het is dan ook 'not done' om te laat op een afspraak te verschijnen of om de benodigde papieren een dag te laat op te sturen. Zorg dat u zich altijd aan uw afspraken houdt en dat u altijd keurig op tijd bent op afspraken en met het toesturen van informatie. Wanneer u te laat bent of uw afspraken niet nakomt zult u al snel als onbetrouwbaar worden beschouwd en dat maakt het zakendoen vanzelfsprekend erg lastig.

Formeel

Ondernemers uit Hongarije zijn in veel gevallen erg formeel en hechten veel waarden hiërarchie. Het is dan ook belangrijk om dit in uw achterhoofd te houden wanneer u met hen zaken gaat doen. Zorg bijvoorbeeld altijd dat u formeel gekleed bent, zodat u een goede indruk kunt maken op uw zakenpartner. U kunt in dit land namelijk vrijwel nooit te formeel gekleed zijn, terwijl u wel al snel te informeel gekleed kunt zijn.

Bouw een vertrouwensrelatie op

Zoals we al eerder aangaven, is een persoonlijke relatie erg belangrijk bij het zaken doen met Hongaren. Zorg dan ook dat u contact blijft houden met uw zakenpartner, ook wanneer dit zakelijk gezien niet direct nodig is. Laat blijken dat u geïnteresseerd bent in de onderneming van uw zakenpartner, maar ook in zijn of haar persoonlijke leven. Met persoonlijk contact bedoelen we overigens niet een e-mail sturen. Overigens zult u in veel gevallen een relatiegeschenk krijgen wanneer u overgaat tot zakendoen. Het wordt op prijs gesteld dat u dit gebaar beantwoord. Dat kan natuurlijk op diverse manieren, maar een uitnodiging voor een diner of een lunch is vaak persoonlijker dan een fles drank. En zoals eerder gezegd: Hongaren zijn bijzonder gesteld op persoonlijk contact.

Taal

Omdat de Hongaarse taal erg lastig is, verwacht men vaak niet van u dat u de taal spreekt. Wanneer u echter met zakelijke documenten aankomt die zowel in het Engels als in het Hongaars vertaald zijn, zult u zeker een grote indruk achterlaten bij uw zakenpartner. Om uw zakelijke documenten perfect te laten vertalen, kunt u terecht bij Snelvertaler. Vanuit onze jarenlange ervaring met het vertalen van zakelijke documenten bij onderhandelingen en met onze vaardigheden kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. Neem eens een kijkje op onze website!

2017-01-03T11:10:03.7528946Z

Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.