Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Wat is lokalisatie precies?

Wolk met talen

Ook de betekenis zelf verschilt.

Lokalisatie gaat verder dan vertalen alleen. Bij lokalisatie wordt uw tekst aangepast aan de behoeften en verwachtingen van de doelgroep in een ander land. Dit is in het bijzonder van toepassing op spelletjes, websites en online winkels. Een goed gelokaliseerde tekst zorgt ervoor dat uw onderneming een lokale indruk maakt. Dit is in een aantal landen een absolute voorwaarde voor commercieel succes. Bij het lokalisatieproces zijn de volgende punten van belang:

Kostenoverzicht in het Duits

In Zwitserland worden duizendtallen met een apostrof geschreven. Als u dat in uw webshop of jaarrekening verzuimt, valt u onmiddellijk door de mand.

Maar lokalisatie wordt ook toegepast buiten het retaildomein. Zo is het vertalen van een contract alleen vaak niet voldoende, de vertaling moet ook nog worden getoetst aan de lokale wetten, regelgeving en procedures. Dat is werk waarvoor een vertaler met juridische achtergrond nodig is. Wij hebben die.

Als in de vertaalwereld gesproken wordt over lokalisatie, dan bedoelt men het vertalen en geschikt maken van tekst voor gebruik in een ander land. Die definitie wordt ruim genomen omdat er in elk land op andere dingen gelet moet worden. Als u succesvol een nieuwe markt wilt gaan benaderen, dan nemen onze projectmanagers en language engineers u graag het lastige werk uit handen.

2020-05-12T10:36:50.7282213Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.