Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen met Zweden

Zweeds Tolken- en vertaalbureau Snelvertaler

Vraag nu een offerte aan voor uw Zweedse vertaling.

Zweden heeft een gunstig handelsklimaat voor Belgische ondernemers en scoort al jaren hoog op de lijst van economisch stabiele landen. Scandinavische landen horen al jaren tot belangrijke handelspartners van België en zijn een perfecte markt voor het testen en exploiteren van Belgische producten. Doordat de handelsmarkt in Zweden vrijwel gelijk staat aan die van België, lijkt het aan de man brengen van producten niet al te moeilijk. Uiteraard zijn Zweden een ander volk dan Vlamingen, dus kennis over het land en daarin ondernemen zijn geen overbodige luxe.

Het prettige aan ondernemen in Zweden is de vriendelijke en prettige omgang met de Zweed. Zweden tonen veel belangstelling in andere mensen en hebben een aangename manier van werken. Zweden zijn net zo direct als we gewend zijn van bvb Nederlanders. Ze winden er geen doekjes om als ze het niks vinden, maar zijn snel enthousiast te krijgen als iets goed is.

Tip 1: Debatteren

In België denken we dat we debatterend zijn ingesteld, de Zweden zijn dit echter nog meer. Het kan dan ook lang duren vooraleer er beslissingen genomen worden, omdat iedereen zijn zegje moet doen. Kijk dan in een vergadering niet raar op dat er over ogenschijnlijk kleine punten een lange discussie ontstaat. Een andere kant van deze instelling is wel dat een genomen beslissing vaststaat en het traject daarna vrij soepel verloopt.

Tip 2: Eerlijk en oprecht

Zweden houden van eerlijkheid en oprechtheid. Doe daarom geen beloftes die u niet kunt nakomen en wees eerlijk over eventuele minpunten van het product dat u probeert te verkopen. Een eerlijke en oprechte zakenman zal een stuk meer voor elkaar krijgen dan een gladde praatjesmaker.

Tip 3: Hiërarchie

In Zweden is het bedrijfsleven veel minder hiërarchisch gestructureerd dan bij ons. In een groot bedrijf is het verschil in status tussen de receptioniste en de directeur niet zo groot, omdat in Zweden het gevoel leeft "we moeten er toch samen voor gaan". Let er daarom op dat u tijdens zakelijke besprekingen niemand uitsluit en iedereen zoveel mogelijk gelijk behandeld. Let daarbij goed op hoe uw Zweedse zakenpartner anderen behandelt, daaruit kunt u veel afleiden.

Tip 4: Formeel en direct

Zakelijke bijeenkomsten verlopen in Zweden direct en formeel. Zweden komen gelijk ter zake en er wordt weinig gedaan aan small talk, dus geen gepraat over kinderen, sport of vakanties. Dat kan pas wanneer u een betere band heeft opgebouwd met uw zakenpartner. Het wordt ook zeer op prijs gesteld dat u formeel en zakelijk gekleed voor de dag komt, dus een mooi pak met een stropdas, of mantelpak voor vrouwen, is de dresscode.

Zweedse tolk

Boek nu een tolk!

Tip 5: Details

Zweden gaan graag in op details, feiten en cijfers. Zorg daarom ook dat u genoeg kennis heeft van het product dat u wilt verkopen. En weet u iets niet, wees daar dan ook eerlijk over en stel voor daar later even op terug te komen. U zal worden gerespecteerd voor uw eerlijkheid.

Tip 6: Taal

Hoewel Zweden prima Engels kunnen spreken, is het altijd verstandig een aantal zinnen Zweeds te beheersen. Het wordt op prijs gesteld dat u zich voorstelt in het Zweeds en daarna voorstelt het gesprek voort te zetten in het Engels. Voor een soepel verloop van het gesprek en besluitvorming is het belangrijk documenten en presentaties vertaald te hebben in het Zweeds, zeker wanneer deze gelezen worden door meerdere mensen.

Hoe onze vertaalbureaus u graag verder helpen

Bent u op zoek naar een professionele vertaling van uw documenten? Bij Snelvertaler zitten mensen met kennis van zaken en worden uw documenten in perfect Zweeds vertaald. Doordat wij ook in Zweden opereren hebben wij kennis van de lokale cultuur en beschikken wij ook daar over een uitgebreid tolken- en vertalersbestand. Wij helpen u om succesvol zaken te doen in Zweden. Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u contact met ons opnemen.

Bronnen:

Taalhandleiding voor het Europese Bedrijfsleven, opgesteld door de EU: download PDF-document

2019-11-18T13:06:48.5864965Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.