Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen met Frankrijk

Zakendoen in Frankrijk

Vraag meteen een offerte aan voor uw perfecte Franse vertaling.

Frankrijk is een van de belangrijkste handelspartners voor Vlaamse ondernemingen. Door de steeds beter wordende verbindingen tussen Belgische en Franse grootsteden, sturen steeds meer bedrijven hun personeel op pad om contacten te onderhouden in Frankrijk. Ook steeds meer kleinere bedrijven ondervinden de handelsgeest van de Franse bevolking en willen zaken doen in Frankrijk. Maar let op, hoewel Frankrijk maar op twee uurtjes treinen ligt is het werkelijk een wereld van verschil.

Een van de grootste problemen voor Belgen ligt voornamelijk bij de chauvinistische instelling van de Fransman. Fransen hechten erg veel waarde aan hun eigen tradities, maar meer nog aan hun taal. Hoewel steeds meer Fransen beter Engels gaan praten, zult u zich moeten realiseren dat u een streepje voor heeft op andere ondernemers als u Frans praat. Engels praten wordt zeker wel getolereerd, maar pas wanneer de Fransman dit aangeeft.

Tip 1: Formeel

Zakelijke bijeenkomsten zijn in Frankrijk formele bijeenkomsten. Handen worden stevig geschud en tutoyeren is niet gebruikelijk. Houdt er rekening mee dat u iedereen die u bij binnenkomst een hand hebt gegeven, bij het verlaten van het gesprek opnieuw een hand geeft. Belangrijk is dat u de persoon hierbij in de ogen kijkt!

Tip 2: Stiptheid

Hoewel de uitdrukking "met de Franse slag" op veel Franse ondernemingen van toepassingen is, verwacht men daar wel van ons punctuele Belgen dat we ons aan afgesproken tijden houden. Fransen houden van mensen die hun afspraken nakomen en zullen u zeker waarderen wanneer u op de afgesproken tijd ben waar u zou moeten zijn.

Tip 3: Hiërarchie

Het Franse zakenleven is erg hiërarchisch ingesteld, dat wilt zeggen dat de baas ook echt de baas is. Bij vergaderingen mag iedereen zijn zegje doen, maar het besluit wordt genomen door de baas. Kijk dan ook niet raar op dat uw plannen moeten worden gekeurd door de baas van het bedrijf en dat de persoon met wie u gesproken heeft verantwoording af moet leggen. Het kan dan soms ook lang duren voordat u weer iets hoort van uw zakenpartner.

Tip 4: Vrijheid

De Franse vlag

Onze project managers helpen u graag verder met uw vertalingen van en naar het Frans!

Fransen zijn erg gesteld op hun vrijheid, ook hierbij komt "de Franse slag" weer kijken. Fransen houden er niet van dat mensen achter hun werkzaamheden aan zitten. Een overschrijding van de betalingstermijn is dan ook geen ongewone zaak. Stuur in dit geval geen betalingsherinnering, een telefoontje zal meer zoden aan de dijk zetten. Ook het versturen van aangetekende brieven valt bij de meeste Fransen niet in goede aarde, soms wordt dit zelfs gezien als een belediging.

Tip 5: Geschenken

Wanneer u wordt uitgenodigd voor een etentje is het een goed idee om een geschenk mee te nemen. Vermijd echter luchtjes, bloemen en wijn. Luchtjes en bloemen worden alleen geschonken door geliefden en het geven van wijn geeft het signaal af dat u denkt dat de gastheer zelf geen goede wijn heeft. Voor een Fransman is dit een echte belediging!

Tip 6: Houding

De Franse taal staat veel in het teken van bewegingen en non-verbale communicatie. Hoe goed u ook kunt babbelen, als u niet de juiste houding heeft, kan uw bespreking alsnog mislukken. Een belangrijke non-verbale communicatie is het opstaan voor hoger geplaatste mannen. Het is in veel bedrijven gebruikelijk dat er bij een vergadering wordt opgestaan als de baas binnenkomt, houdt hier rekening mee.

Tip 7: Taal

Zoals gezegd is de taal erg belangrijk voor Fransen. Het is dan ook niet onverstandig om uw brieven, e-mails en andere documenten naar het Frans te laten vertalen. Met een professionele vertaling kunnen besprekingen sneller verlopen of kunt u uw product sneller verkopen.

Snelvertaler.be en Frankrijk

Hebt u behoefte aan een goede professionele vertaling van al uw zakelijke documenten? Snelvertaler.be regelt het voor u. Zo hoeft u zich alleen maar bezig te houden met uw onderneming!

2019-11-18T11:26:12.8850896Z
Simon Bombey
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.