Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen in het Midden-Oosten

Zakendoen in het Arabische deel van de wereld vraagt om aanpassing en inleving van zakenmensen. De Arabische zakenwereld heeft vele contrasten met onze Westerse manier van zakendoen en wie hier geen notie van heeft of zich niet aanpast, zal weinig zakendeals sluiten. Hieronder een aantal tips voor het zakendoen met Arabische klanten.

Tip 1: Religie en cultuur in acht nemen

Vertaalbureau Midden Oosten Snelvertaler

Snelvertaler kan u bijvoorbeeld helpen met succesvol zakendoen in Saoedi Arabië.

Geloof is in de Arabische wereld veel meer dan alleen iets wat mensen thuis beleven. De islam is in de Arabische wereld geïntegreerd in het dagelijks leven. De gebruiken die daarbij horen, zoals een aantal maal per dag bidden, zal men dan ook moeten waarderen.

De positie van de vrouw is daarbij ook een belangrijk cultuuraspect als het gaat om zakendoen in de Arabische wereld. De positie van de vrouw is daarbij niet gelijk aan die van de man en dit zullen bedrijven moeten accepteren. Hoewel de positie van de vrouw in de meeste landen in het Midden-Oosten sterk verbetert, blijft het raadzaam om het eerste contact door een man te laten leggen. Vrouwen dienen daarnaast conservatief gekleed te zijn en bedekkende kleding te dragen.

Onderwerpen als religie en politiek kunnen beter worden vermeden, omdat deze kunnen zorgen voor onoverbrugbare verschillen tussen de beide partijen.

Tip 2: Visie op zakendoen

In de Arabische wereld is zakendoen een persoonlijke aangelegenheid. Dit in tegenstelling tot onze Westerse business is business mentaliteit. Arabieren richten zich daarbij meer op de persoon dan op het bedrijf achter die persoon. Het is dan ook gebruikelijk dat personen worden aangesproken vanuit hun titel met daarbij de achternaam. Posities en status vormen een belangrijk onderdeel van de Arabische zakenwereld. Loyaliteit vormt een belangrijke basis in de Arabische zakenwereld. Daarvoor is het vaak nodig om tijd en geld te investeren, maar als er eenmaal vertrouwen is gecreëerd, zal de betrouwbaarheid en loyaliteit worden beantwoord.

Tip 3: Gebruiken en gewoonten

In de Arabische zakenwereld is een hand schudden een belangrijk en een zeer positief gebaar. Hierbij wordt er langduriger contact verwacht en zal de afstand ook geringer zijn dan in de Westerse Zakenwereld. Het oogcontact tussen beide partijen is belangrijk bij het zakendoen in de Arabische wereld. Wegkijken tijdens een gesprek kan als belediging worden opgevat. De eerste afspraak is voor Arabieren vaak om wederzijds vertrouwen te winnen en minder gericht op het daadwerkelijk zakendoen.

Tip 4: Communicatie

Irakees vertaalbureau Snelvertaler

Snelvertaler: ook voor Irakese vertalingen!

De Arabische taal is voor Westerse zakenmensen bijzonder lastig. Omdat de zakenwereld op vertrouwen en loyaliteit gebaseerd is, kan men de deals missen door miscommunicatie en verkeerde interpretatie van contracten of voorstellen. Snelvertaler biedt daarbij diensten aan met betrekking tot het vertalen van contracten en het leveren van tolkdiensten, zodat de basis van vertrouwen niet wordt geschaad. Wij verzorgen op een onopvallende en snelle manier voor de juiste vertaling en interpretatie van gesproken en geschreven taal, zodat u zich kunt focussen op het sluiten van de deal en kunt investeren in de vertrouwensband, waardoor u een loyale en betrouwbare zakenpartner zult zijn.

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u het beste even contact opnemen met een van onze projectmanagers.

Bekijk, als u de Arabische taal machtig bent, onze Arabische website www.fasttranslator.ae.

2019-11-11T10:23:48.0683620Z
Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.