Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen in Myanmar

Zakendoen in Myanmar met Snelvertaler

Vraag nu een offerte aan voor uw Birmaanse vertaling!

Zaken doen over de grens vereist veel meer voorbereiding dan zaken doen in eigen land. Een goede voorbereiding is daarom van groot belang. U wilt niet dat de onderhandelingen mislukken omdat u niet op de hoogte bent van de gebruiken en gewoonten van het land waarmee u zaken doet. Zo zijn er in Azië veel opkomende economieën en een voorbeeld met veel potentieel is Myanmar. Dit land telt maar liefst 65 miljoen inwoners en heeft alles in zich om een bloeiende economie te worden waar volop mee gehandeld kan worden. De cultuur en daarmee samenhangend de zakencultuur zijn echter behoorlijk verschillend van die in België. Er zijn enkele aspecten die u echt dient te weten voordat u naar het land afreist om zaken te gaan doen. In dit artikel geven we alvast wat tips voor het zaken doen met mensen uit Myanmar.

Netwerkcultuur en vertrouwen

De zakencultuur in Myanmar is volledig gericht op een netwerk. Het is dan ook niet aan te raden om direct to the point te komen. Het kan zelfs zo zijn dat men verwacht dat u de eerste paar ontmoetingen niet te diep op het bedrijfsleven en zaken ingaat. Wacht daarom ook af totdat uw gesprekspartner zelf dieper op dergelijke zaken ingaat. Ook wordt er veel met tussenpersonen gewerkt. Waak erover dat u deze tussenpersonen niet onderschat en dat u ze met respect behandelt. Ook met deze tussenpersonen is het belangrijk om eerst activiteiten te ondernemen om elkaar beter te leren kennen. Hieruit blijkt ook dat de zakenrelatie volledig gebaseerd is op vertrouwen. Zorg dat u te vertrouwen bent en schaad het vertrouwen van uw gesprekspartner niet!

Fysiek contact

Een van de belangrijkste dingen om te weten is dat inwoners van dit land niet gewend zijn aan fysiek contact. Natuurlijk is een handdruk op zijn plaats bij een ontmoeting, maar iemand een schouderklopje geven, een arm om iemand heen leggen of iemand aanraken tijdens het lachen is niet aan te raden.

Eer, familie en bedrijfscultuur

Het belangrijkste bezit van inwoners van Myanmar is hun trots. Het krenken van iemands trots is dan ook ergste wat iemand kan overkomen. Let er dus op dat u niet de oorzaak bent van eventueel gezichtsverlies van een zakenrelatie. Zorg dat u altijd afspraken nakomt, op tijd komt en geen grappen maakt ten koste van iemand anders. Hierop zouden de onderhandelingen voor eens en voor altijd stuk kunnen lopen. Ook de familie is erg belangrijk. Vraag altijd beleefd en in het algemeen hoe het met de familie gaat, dit kunnen ze in Myanmar erg waarderen. Overigens wordt het bedrijf door veel mensen ook gezien als familie. De baas wordt daardoor vaak als een vaderfiguur beschouwd. Het is dus mogelijk dat zakelijk en privé bij veel mensen in Myanmar dwars door elkaar heen lopen. Dat kan soms lastig zijn voor mensen die gewend zijn om zakelijk en privé strikt gescheiden te houden en vereist soms enig aanpassingsvermogen.

Vertaalbureau Snelvertaler voor zakendoen in Myanmar

Onze projectmanagers staan u graag te woord.

Zakelijke documenten

De taal kan een behoorlijke barrière vormen tijdens gesprekken. Vertaalbureau Snelvertaler kan u uitstekend van dienst zijn met het vertalen van zakelijke documenten of met tolkdiensten. Snelvertaler is met haar jarenlange ervaring en voldoende vaardigheden uitstekend geschikt om u te helpen. Of u nu een PowerPointpresentatie, uw visitekaartje of een contract vertaald wil hebben, of een tolk nodig heeft bij de onderhandelingen: wij regelen het voor u. Vraag een vrijblijvende offerte aan via het offerteformulier of door ons uw document te e-mailen, of neem direct contact op met onze projectmanagers voor de mogelijkheden. Zij helpen u graag verder.

2019-11-11T10:33:39.8663620Z
Simon Bombey
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Simon een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 44 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.