Zakendoen in Midden-Afrika gebeurt vaak in eht Frans.

Vraag meteen een offerte aan voor uw perfecte Franse vertaling.

Zakendoen in Midden-Afrika

Wilt u elders op de wereld zaken doen en uw marktaandeel vergroten? Treed de wereld dan met open blik tegemoet en heb oog voor de ontwikkelende gebieden van deze wereld. Op deze plekken is de productie van uw goederen goedkoop en is er bovendien veel behoefte aan werk dus het aanbod van werknemers is hoog. Midden-Afrika is zo een ontwikkelend gebied waar ze u graag zien komen met uw investeringen en werkgelegenheid. Zaken doen in Midden-Afrika is echter anders dan wat u in België gewend bent. U zult u moeten verdiepen in een aantal duidelijke verschillen ten opzichte van de Westerse zakencultuur bij het benaderen van deze nieuwe onontgonnen mogelijkheden in Midden-Afrika. Hieronder staan een aantal belangrijke dingen die u in acht dient te nemen bij het zaken doen in Midden-Afrika.

Valkuilen

De eerste valkuil die u dient te vermijden is uw eigen Westerse benadering van zakendoen. U bent gewend ontvangen te worden in mooie kantoren met een vriendelijke secretaresse die u een kopje koffie aanbiedt. In het nog in ontwikkeling zijnde Midden-Afrika zal u met iets minder tevreden moeten zijn. Ga op tijd weg als u een afspraak heeft, want de infrastructuur is minder goed. Bij het transport van producten zal u op dezelfde problemen stuiten. Houdt dus rekening met vertraging en slijtage van de vervoersmiddelen. U bent misschien gewend bij het Vlaamse zakendoen dat alles in gedetailleerde contracten wordt vastgelegd. Als u zaken gaat doen in Midden-Afrika is dat echter minder formeel en wordt er minder met contracten geregeld en meer met woorden. Hier schuilt natuurlijk een zeker risico in. Het is dus aan te raden om de belangrijkste basiszaken toch vast te leggen op papier. Een laatste en belangrijkste valkuil waar u zich voor moet hoeden is het idee dat u alles zelf kunt regelen. In Midden-Afrika worden formele contracten vaak als overbodig beschouwd, omdat informele banden veel sterker zijn dan in België. Het niet nakomen van een mondelinge afspraak staat gelijk aan schande en eerverlies. U kunt veel beter zaken doen in Midden-Afrika als u bepaalde in de samenleving geïnfiltreerde contacten heeft. In Midden-Afrika zijn persoonlijke banden veel sterker dan in het Westen. Familie- en groepsbanden zijn sterk en het is daarom belangrijk om een netwerk te creëren en te onderhouden op persoonlijke basis.

Cultuur

U bent hier misschien gewend aan een snel en vluchtig ritme in het zakendoen. In Midden-Afrika is dat echter anders. Als u zaken doet in Midden-Afrika gaat men er echt even voor zitten en neemt men even de tijd voor het doen van zaken. Daar waar hier na een paar minuten oppervlakkig babbelen ter zaken wordt gekomen, gaat men in Midden-Afrika echt eerst het gesprek aan met u over persoonlijke zaken. In Midden-Afrika is men geïnteresseerd in de persoon waarmee zij zakendoen. Met een dergelijk gesprek proberen zij te achterhalen of u te vertrouwen bent. Geen overbodige luxe als je voornamelijk zaken doet op basis van mondelinge afspraken. U moet zich daarnaast ook goed laten informeren over bepaalde regels waar u aan moet voldoen. Hoewel de reguleringen in Midden-Afrika misschien minder zijn ontwikkeld dan in België zijn er toch zeker regels waar u aan moet voldoen.

Kortom …

Als u zaken wilt gaan doen in Midden-Afrika liggen daar een hoop kansen en mogelijkheden voor uw bedrijf. Het is echter wel van belang dat u zich goed laat informeren over zowel de formele kant van het zaken doen (wetten, regels etc.) als de nog belangrijkere informele kant van het zaken doen in Midden-Afrika. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

Snelvertaler.be

Hebt u behoefte aan een goede professionele vertaling van al uw zakelijke documenten? Snelvertaler regelt uw Franse vertalingen graag voor u. Ook voor Afrikaanse talen zoals Wolof en Igbo kunt u echter bij ons terecht. Zo hoeft u zich alleen maar bezig te houden met uw onderneming!

2016-07-11T14:07:51.5881644Z

Simon Bombey
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.