Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen in Italië

Zaken worden steeds vaker internationaal gedaan en desondanks dat u alle fijne kneepjes van het vak kent kunt u nog steeds tegen de lamp aanlopen door culturele verschillen. Omdat u het internationaal zaken doen tot een zo groot mogelijk succes wilt laten verlopen en miscommunicaties wilt voorkomen moet u dus rekening houden met deze verschillen. Vertaalbureau Snelvertaler geeft tips en benoemt een paar valkuilen om het zaken doen met Italianen succesvol te maken.

Tip 1: Leer elkaar kennen

Italianen vinden de persoon en zijn karakter belangrijker dan de successen die de zakenpartner heeft behaald in het zaken doen. Dit is een groot verschil met Belgen, want wij zijn gewend om zo snel en zo succesvol mogelijk een deal te sluiten. Met wie dat gebeurt is voor ons minder relevant.

Italianen willen juist weten wat voor persoon ze tegenover hen hebben, want van 'vreemden' moeten ze niets hebben. Veel zaken worden door Italianen via-via geregeld, want zij doen zaken op basis van vertrouwen. U doet er dus goed aan om hier in mee te gaan en het hemd van het lijf gevraagd te worden tijdens lunches. Veel lunches.

Tip 2: Behandel uw zakenpartner als gelijke

Sommige zakenmensen houden van een zelfverzekerde en soms een tikkeltje arrogante houding, want dat straalt uit dat je weet wat je doet en waar je het over hebt. Italianen vinden deze ik-weet-het-allemaal-zo-goed-houding echter erg vervelend, waardoor het irritatie opwekt. Italianen hebben vaak het gevoel dat men op hen neer kijkt. Wees daarom bescheiden en behandel uw zakenpartner als een gelijke.

Tip 3: Maak veel complimenten

Eten, en met name de lunch, is voor Italianen erg belangrijk en het is slim om hierover veel complimenten te maken. Maar ook complimenten over andere zaken, zoals de omgeving, de wijn of iemands kleding doen het goed bij Italianen.

Tip 4: Een verzorgd uiterlijk

Ook met de uiterlijke verschijning houden zowel Italiaanse mannen als vrouwen zich veel bezig. Een verzorgd uiterlijk straalt klasse en status uit. Inesteer daarom genoeg tijd in het uitzoeken van een degelijk pak en zorg dat u er verzorgd uitziet.

Een vertaling vanuit of naar het Italiaans nodig?

Wilt u het zaken doen met Italianen bespoedigen? U kunt uw teksten en documenten laten vertalen door vertaalbureau Snelvertaler. Wij hebben ervaring met het vertalen van allerlei soorten documenten, zoals commerciële teksten tot zakelijke documenten. U kunt meer informatie vinden over onder meer prijzen, referenties en ervaringsgebieden op de website. Ook onze contactgegevens zijn hier te vinden.

2019-11-18T12:22:47.8070951Z
Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Seija een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 44 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.