Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen in Iran

De vlag van Iran.

Vraag direct een vrijblijvende offerteaan voor uw ondernemingen in Iran.

Wanneer u zaken wilt gaan doen met andere bedrijven, houdt u natuurlijk altijd rekening met de verschillen. Zeker wanneer u in het buitenland zaken wilt gaan doen, zult u zien dat er behoorlijk veel culturele verschillen zijn. In elk land heeft men weer andere gebruiken en gewoonten en het is zeer belangrijk om van deze gebruiken en gewoonten op de hoogte te zijn, zodat er geen flater geslagen wordt bij de zakenrelatie. U zou immers de eerste niet zijn waarbij een belangrijke zakendeal niet doorgaat omdat men niet op de hoogte is van de culturele verschillen. Wanneer u bijvoorbeeld zaken wilt gaan doen met een bedrijf in Iran, zijn er verschillende aspecten van belang. Dat gaat niet alleen om de religie, maar ook om andere culturele aspecten. Om u alvast op weg te helpen, geeft vertaalbureau Snelvertaler u in dit artikel enkele tips voor het zaken doen met Iran.

Tip 1: Wees bescheiden, toon respect

In Iran is het geloof erg belangrijk. Toon respect voor het geloof en stel uzelf bescheiden op. Natuurlijk kunt u niet van alle regels van de religie op de hoogte zijn en men zal het u niet kwalijk nemen als u een foutje maak. Wees bereid om uw excuses aan te bieden en probeer nooit op de voorgrond te treden betreffende het geloof.

Tip 2: Kleding

Iran is een islamitisch land en daar dient rekening mee gehouden te worden, wanneer u zaken gaat doen in dit land. Dat heeft bijvoorbeeld invloed op uw kleding. Officieel is islamitische kleding voor zowel bewoners als toeristen verplicht in het land. Hoewel lang niet iedereen zich hieraan houdt, blijft het verstandig om van tevoren uit te zoeken hoe uw zakelijke relatie denkt over kleding, zodat u hem niet zult beledigen. Het is in veel gevallen verstandig om een delegatie zonder vrouwen naar het land te sturen, zodat daar geen problemen over kunnen ontstaan. Zorg dat u netjes gekleed bent. Dat betekent geen korte broeken en het liefst ook geen korte mouwen, zelfs als het warm is. U wilt immers een professionele indruk maken en dan dient u in Iran officieel en zakelijk gekleed te gaan.

Tip 4: Alcohol en roken

Alcohol is nauwelijks verkrijgbaar in het land en het is dan ook af te raden om het in uw bezit te hebben of te gebruiken. Ook roken wordt door veel mensen afgekeurd. Wacht eerst af of uw gesprekspartner rookt en als dit niet het geval is, kunt u het beter ook niet doen in zijn omgeving.

Tip 4: Weigeren is beleefd!

Omgangsvormen zijn in Iran wellicht het meest verschillend van België. Waar we in ons land vaak direct zijn en recht door zee, is men in Iran teruggetrokken en zegt men nooit direct wat men denkt. Omdat we als Europeanen deze omgangsvorm niet gewend zijn, is het soms erg lastig reageren. Wees in ieder geval altijd voorzichtig. Ook is het in Iran de gewoonte om in eerste instantie te weigeren wanneer men een uitnodiging krijgt. Als u wordt uitgenodigd bij iemand thuis, weiger dan de eerste twee keer. Het is de gewoonte om pas de derde keer de uitnodiging aan te nemen. Dat geldt overigens ook voor geschenken en voor bijvoorbeeld eten en drinken.

Tip 5: Wees bescheiden, toon respect

In Iran is het geloof erg belangrijk. Toon respect voor het geloof en stel uzelf bescheiden op. Natuurlijk kunt u niet van alle regels van de religie op de hoogte zijn en men zal het u niet kwalijk nemen als u een foutje maak. Wees bereid om uw excuses aan te bieden en probeer nooit op de voorgrond te treden betreffende het geloof.

Onze project managers zitten klaar om u te helpen.

Onze projectmanagers staan u graag te woord over de mogelijkheden.

Tip 6: De taal

De taal kan een behoorlijke barrière vormen bij zakelijke gesprekken. Vertaalbureau Snelvertaler kan u hierbij echter uitstekend van dienst zijn. Ons vertaalbureau heeft jarenlang ervaring met het vertalen van zakelijke documenten. Wij kunnen u dus uitstekend ondersteunen wanneer u zaken wilt gaan doen in Iran, met vertaalwerk, maar ook met bijvoorbeeld een tolk. Om te horen wat wij voor u kunnen betekenen kunt u het beste even contact ons op nemen door ons te bellen of te e-mailen. Voor het direct aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u ons uw document e-mailen of het offerteformulier invullen.

2019-11-18T11:19:43.4581508Z
Loubna Bekkaoui
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Loubna een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.