Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Indonesië - Een ontwikkelingsland dat aan een sterke opmars bezig is.

Wij ondersteunen uw zakelijke activiteiten met professionele vertalingen!

Omdat Indonesië praktisch nooit opduikt in de media, wordt er al snel vergeten dat dit land het vierde grootste land ter wereld is qua bevolkingsaantal. Tijdens de Aziatische financiële crisis in de jaren 1990 werd Indonesië het hardst getroffen. De archipel slaagde er wel in deze crisis te boven te komen, maar niet zo goed als China of India.

Ten gevolge hiervan werd de eilandnatie door Jim O’Neill, economisch expert bij Goldman Sachs, één van de “Next Eleven” (de volgende elf) genoemd, een groep ontwikkelingseconomieën op weg naar de top. De grondstoffensector is bijzonder interessant voor beleggers omdat het een groot deel van de exportactiviteiten van Indonesië vertegenwoordigt.

Het is begrijpelijk dat de vraag naar professionele vertalingen van zakelijke documenten voor Indonesische zakenpartners alsmaar groeit. Wilt u graag zakendoen in Indonesië? Onze ervaren projectmanagers zoeken graag een opgeleide moedertaalspreker voor uw project die de taal door en door begrijpt.

Een sterk ontwikkelde landbouw- en mijnbouwsector

De voormalige Nederlandse kolonie staat nog steeds bekend als een land met een sterk ontwikkelde landbouwsector. De belangrijkste gewassen zijn rijst, het basisvoedsel, zoete aardappel en tapioca. Andere regio's telen ook andere soorten gewassen. Productie is niet altijd op de markt gericht. De landbouwactiviteiten zijn ook bedoeld voor zelfvoorziening.

Daarnaast zijn er de grondstoffen- en mijnbouwsectoren, waarin minder mensen tewerkgesteld zijn dan in de landbouw, maar die wel lucratiever zijn. Een voorbeeld hiervan is de regio West-Papoea dat de grootste goudmijn ter wereld heeft. Andere natuurlijke rijkdommen die men in Indonesië vindt zijn koper en aardgas.

In het verleden wisten deze grondstoffen alleen al heel wat internationale beleggers aan te trekken. Jammer genoeg blijven er milieuproblemen ontstaan door de ontbossing van het regenwoud en bodemverontreiniging ten gevolge van de gebrekkige milieunormen die door de mijnbouwers worden gehanteerd. Dit geldt trouwens ook voor de landbouwsectoren.

De dienstensector wordt gedomineerd door het toerisme, voornamelijk in de belangrijke centra Java en Bali. Indonesië is een populaire bestemming voor Australische en Chinese toeristen.

Het land heeft nog een lange weg af te leggen voordat het over een modern, geïndustrialiseerd economisch systeem zal beschikken. Hetzelfde geldt voor de slechte infrastructuur. Maar met al die natuurlijke rijkdommen lijkt het toch zinvol om in deze eilandnatie te investeren.

Babylonische taalkundige diversiteit

In Indonesië leven meer dan 300 verschillende groepen mensen. Het is dus niet wonderlijk dat er zoveel verschillende lokale talen en dialecten worden gesproken. De meerderheid van deze talen wordt afgebakend door regionale grenzen. De officiële nationale taal, het Indonesisch, was oorspronkelijk de lingua franca voor het grootste gedeelte van de regio, inclusief Maleisië, en heeft daarom ook veel Maleise invloeden.

Hoewel de meerderheid van de bevolking Indonesisch als een tweede of derde taal spreekt, beheerst twee derde van de Indonesiërs deze taal.

Internationale onderhandelingen vinden meestal plaats in het Engels, maar toch is er vaak nood aan vertalingen van contracten en documenten naar het Indonesisch omdat het zo sterk verschilt van het Engels.

Wij werken met ervaren medewerkers samen, zelf voor minder courante talen zoals het Indonesisch. Wilt u graag zakendoen in het vierde grootste land ter wereld? Neem dan contact met ons op. Met vertaaloplossingen op maat kunnen wij u helpen zakelijk succes te boeken.

2020-01-17T12:03:55.1846382Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.