Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Wij ondersteunen uw zakelijke activiteiten in IJsland met professionele vertalingen

IJsland is het grootste vulkanische eiland ter wereld met een oppervlakte van ca. 103.000 km². Het kan in principe als deel van Scandinavië worden beschouwd. Net zoals de andere Scandinavische landen heeft IJsland een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en is het één van de meest ontwikkelde landen op de planeet.

De IJslandse economie steunde echter voor een groot deel op de bancaire sector en deze was door de financiële en economische crisis van 2008 in grote problemen verzeild geraakt. In tegenstelling tot andere landen weigerde IJsland de betroffen banken te nationaliseren - ten koste van de internationale investeerders. Als u dus in IJsland gaat investeren, kunt u best voorzichtig te werk gaan.

Dit betekent echter niet dat er geen gunstige zakelijke kansen zijn. Als u zakelijke activiteiten wilt uitoefenen in IJsland, hebt u vertalingen van uw contracten, plannen, budgetteringen en andere documenten nodig. Zakelijke vertalingen moeten worden uitgevoerd door moedertaalsprekers die een taalkundige opleiding hebben gevolgd. Wij werken uitsluitend met vertalers die naar hun moedertaal vertalen en ook de brontaal heel goed beheersen. Onze vertalers hebben kennis over verschillende vakgebieden. Wij kunnen de perfecte vertaler voor uw project vinden die bovendien ook ervaring heeft in uw vakgebied.

Natuurlijke rijkdommen in het meest afgelegen land van Noord-Europa

De grootste economische sector van IJsland bestaat al tal van eeuwen: de visserijsector is van immens belang voor dit kleine land. De sector vertegenwoordigt 40% van de exportactiviteiten van het land en bestaat uit visverwerkende industrie, alsook productie en onderhoud van visuitrusting en vismateriaal. Tot 20% van de beroepsbevolking is in deze sector tewerkgesteld.

Een ander exportproduct is aluminium, aangezien dit kleine eiland een van de grootste producenten wereldwijd is. Deze energie-intensieve industrietak is alleen maar mogelijk omdat IJsland meer mogelijkheden heeft dan andere landen om hernieuwbare energie te winnen. Geothermische energie wordt er gebruikt voor verwarming en wordt gegenereerd door waterkrachtcentrales. IJsland bekijkt momenteel de mogelijkheden om elektriciteit te exporteren via onderwaterkabels, wat zeer interessante beleggingsmogelijkheden kan bieden.

Wilt u ook graag investeren in een sector in IJsland, dan helpen wij u graag met professionele vertalingen van en naar het IJslands. Uw zakenpartners en klanten zullen onder de indruk zijn dat u waardering toont voor hun taal en cultuur.

De IJslandse taal

Het IJslands is een Noord-Germaanse taal en is een zeer aantrekkelijke taal voor taalkundigen, omwille van de geïsoleerde omstandigheden waarin de taal zich verder heeft ontwikkeld. Het heeft nog altijd heel wat weg van het Oudnoors, dat ondertussen is uitgestorven.

IJslanders spreken dan wel goed Engels, toch is het aanbevolen om een vertaler in te schakelen voor de vertaling van overeenkomsten en andere belangrijke documenten. Wilt u graag zakendoen in het verre noorden? Neem dan contact met ons op voor ondersteuning.

Neem contact op met onze projectmanagers voor meer informatie, stuur ons uw tekst per e-mail of gebruik het offerteformulier.

2020-01-17T12:00:40.4491666Z
Marleen van Dijk
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Marleen een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.