Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen in Ethiopië

Zakendoen in Ethiopië met vertaalbureau Snelvertaler

Vraag meteen uw offerte aan voor zakendoen in Ethiopië en maak uw deals tot een succes!

Wanneer iemand uit de grote stad zakendoet met een agrarisch bedrijf, zien we soms al problemen ontstaan. Deze problemen worden vaak alleen maar groter naarmate het cultuurverschil groter is tussen verschillende zakenrelaties. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed te informeren naar de cultuur van het land waar u zaken mee gaat doen, zeker als dit een land is waar u nog niet eerder zaken mee hebt gedaan. Bent u onlangs benaderd door een bedrijf uit Ethiopië of wilt u zelf zaken gaan doen in dit land door de markt op te gaan? Dan geeft Snelvertaler u in dit artikel alvast enkele tips om u op weg te helpen.

Vertrouwen

Als het gaat over het zakendoen in Ethiopië, is vertrouwen een sleutelwoord. Dat is natuurlijk in veel landen het geval en dat is ook vrij logisch, maar in Ethiopië zijn ze daar behoorlijk strikt in. Let er dus op dat u geen (mondelinge) beloftes doet die u niet kunt nakomen en dat u altijd doet wat u zegt. Anders zal men u al snel bestempelen als onbetrouwbaar en is zakendoen vrijwel onmogelijk geworden. “Een man van zijn woord zijn” is een uitdrukking die de zakencultuur in dit land typeert.

Familie

De familie is letterlijk de spil van de samenleving in Ethiopië. De familie gaat boven alles en het is dus zomaar mogelijk dat uw afspraak wordt afgezegd omdat een familielid de hulp van uw zakenrelatie nodig heeft. Speel hier ook tijdens ontmoetingen op in door naar de familie te vragen en door altijd groeten over te brengen aan de gehele familie. Ook kunnen er diverse geschenken worden meegenomen voor meerdere leeftijdsgroepen zodat uw zakenrelatie dit aan zijn familie kan geven. Let erop dat het geen al te dure geschenken zijn, dat wordt niet gewaardeerd. Wanneer u bij de familie van uw zakenrelatie wordt uitgenodigd is dat een enorme eer en kunt u de uitnodiging niet weigeren.

Religie

Wanneer we spreken over de religie van het land Ethiopië moeten we allereerst een belangrijk onderscheid maken. Dat is het onderscheid tussen het 'gewone' leven in Ethiopië en het zakelijke leven. Ethiopië is een multicultureel land waar meerdere religies voorkomen. Religie is dan ook erg belangrijk en is onlosmakelijk verbonden met alles wat er in het land gebeurt. Het merendeel van de bevolking is lid van de christelijke Ethiopische Orthodoxe Kerk, de rest is moslim of hangt een oude vorm aan van het jodendom. Wanneer we naar het zakelijke deel van Ethiopië kijken, is het merendeel van de zakenmensen moslim. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens een zakenbezoek. Denk er bijvoorbeeld aan dat u netjes gekleed dient te zijn en dat vrouwen tijdens zakelijke afspraken redelijk bedekt moeten zijn, ook al is het warm. Ook mannen dienen netjes en formeel gekleed te zijn. Overigens stellen niet alleen moslims, maar ook christenen dit op prijs. Hetzelfde geldt voor roken en drinken, ook daarin is het belangrijk dat u dat pas doet wanneer uw zakenpartner dat ook doet.

Vertaalbureau Snelvertaler voor zakendoen in Ethiopië

Onze projectmanagers helpen u graag, stuur ze een e-mail!

De ontmoeting

Bij een ontmoeting schudt u handen en maakt u oogcontact, net zoals we in ons land gewend zijn. Begroet nooit te gehaast en informeer uitgebreid naar familie, gezondheid en werk. Wanneer u wordt voorgesteld aan iemand die ouder is of een hogere positie heeft, is het gebruikelijk om een lichte buiging te maken.

De taal

Taal is vaak een lastige hindernis in onderhandelingen. Het helpt hierbij als uw documenten in de juiste taal zijn opgesteld. Bij Snelvertaler kunt u uw zakelijke documenten laten vertalen. Ook kunnen wij u helpen met het inschakelen van een tolk. Stuur ons een e-mail of neem contact op met een van onze projectmanagers. Zij helpen u graag verder met het zakendoen in Ethiopië. Voor een vrijblijvende offerte kunt u het offerteformulier invullen of ons uw document opsturen per e-mail.

2019-11-11T10:22:04.7573620Z
Simon Bombey
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Simon een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 48 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.