Wij ondersteunen uw zakelijke interesses in China

Vertaaldiensten voor China en België Snelvertaler

Wij helpen u graag verder met uw Chinese vertaling!

Wanneer u zakendoet in China kunt u op een aantal uitdagingen stuiten. De wet- en regelgeving is er vaak complexer dan in het westen en succes is er niet altijd gegarandeerd. Grote steden hebben te kampen met hoge misdaadcijfers, voornamelijk straatcriminaliteit, wat gepaard gaat met een hoog risico op geweld. U moet zich hier goed van bewust zijn wanneer u naar China reist.

Buitenlanders zijn gewoonlijk het doelwit van deze criminelen, aangezien buitenlandse bezoekers tot twee keer meer waardevolle spullen en geld bij zich hebben dan de inwoners. De mogelijke gevaren staan in contrast met de vriendelijkheid van de Chinezen en hun verlangen om zaken te doen met westerlingen. Doorgaans zijn Chinese zakenlui altijd op zoek naar manieren om hun markten, productlijnen en dienstenaanbod uit te breiden.

Zakendoen op basis van beleefdheid en traditie

In China wordt er weinig onderscheid gemaakt tussen kennissen en vrienden. Kennissen worden al snel voorgesteld als goede vrienden. Dit kan tijdens zakelijke contacten al snel tot problemen leiden. Zakelijke transacties worden vaak gesloten tijdens een maaltijd. In tegenstelling tot Koreanen vinden Chinezen het niet onbeleefd om te onderhandelen tijdens het eten.

De onderhandelingen mogen echter niet het hoofdthema van het gesprek vormen. Het is gebruikelijk om het eten te prijzen, de culinaire vaardigheden van de chef te loven en uw zakelijke partner te feliciteren met zijn uitstekende restaurantkeuze. Er wordt slechts kort ingegaan op zakelijke onderwerpen en de zakelijke gesprekken worden afgewisseld met leuke anekdotes en grappen.

Het Chinese ondernemingsklimaat

China is een echte handelsnatie en profileert zich ook zo. De zakelijke activiteiten van China zijn vooral gericht op winst en behartiging van de nationale belangen. Familie en staat zijn voor Chinezen zeer nauw met elkaar verweven en het is erg belangrijk dat u hier rekening mee houdt tijdens zakelijke transacties.

Hoewel tal van Chinezen klagen over de corruptie van de lokale bouwbedrijven en grote ondernemingen zijn de controle- en toezichtmaatregelen voornamelijk gericht op buitenlandse bedrijven. China is één van de enige landen met twee parallelle politieke structuren die de eigen economie aldus verdelen. Buitenlandse en binnenlandse beleidsrichtlijnen vullen elkaar aan in een economisch beleid dat gunstig is voor China en andere landen als autonome staten beschouwd.

China produceert bijvoorbeeld producten voor de Chinese markt en producten die bestemd zijn voor export volgens verschillende kwaliteitsstandaarden. Het land aanvaardt enkel verantwoordelijkheid voor kwaliteitsbeheersing van de producten bestemd voor de Chinese markt en vindt dat andere landen op diezelfde manier verantwoordelijk zijn voor hun goederen en kwaliteitsbeheersing.

Succesvol zakendoen in China

China is het snelst groeiende land in de wereldwijde markt en wordt steeds aantrekkelijker als zakenpartner. Het land heeft voldoende kapitaal en speelt ook een belangrijke rol op de internationale kapitaalmarkten.

Om succesvol zaken te kunnen doen in China moet u de cultuur begrijpen. Taal speelt ook een belangrijke rol. Om in dit economisch belangrijke land aan de slag te gaan, moet u goed kunnen communiceren. Daarom ondersteunen wij uw project met professionele vertalingen door ervaren moedertaalsprekers. Zij kennen het land, de cultuur, de economie en de taalkundige kenmerken. Zij vertalen uw documenten uiterst nauwkeurig. Uw Chinese zakenpartner zal uw inspanningen heel erg appreciëren.

Of u nu een medisch bedrijf hebt of een product op de Chinese markt wilt introduceren, wij hebben de perfecte vertaler voor u. Onze vertalers beheersen de Chinese taal perfect en weten de juiste toon te zetten. Als moedertaalspreker van de doeltaal kunnen zij uw teksten uiterst nauwkeurig vertalen en houden zij tevens rekening met alle aspecten van de taal.

Wij bieden u nauwkeurige en snelle vertalingen van alle soorten teksten in alle vakgebieden. Stuur ons uw tekst per e-mail of gebruik het offerteformulier. Onze ervaren projectmanagers bekijken uw verzoek en bezorgen u een vrijblijvende offerte.

2019-04-08T12:48:05.8150833Z

Marleen van Dijk
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.