Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen in Catalonië

Als u denkt aan Catalonië en Barcelona, dan zult u niet meteen denken aan de zakelijke mogelijkheden. De meeste mensen denken aan het zonnige klimaat, voetbal, kunst en creatieve uitspattingen. Toch is Catalonië de meest belangrijke economische bestemming van Spanje. Alleen het Baskenland kan in de buurt komen van de productiecijfers van Catalonië. Heel veel Belgische bedrijven hebben dan ook voor Catalonië gekozen als investeringsregio in Spanje en doen dagelijks zaken met Catalonië.

Sterke economie

Zakendoen in Catalonië met Snelvertaler

Vraag direct een offerte aan voor uw vertaling Spaans/Catalaans.

Catalonië is de de place to be voor import en export in Spanje. Eén op de vijf bedrijven in Catalonië exporteert goederen naar het buitenland, met voornamelijk de EU-landen als hoofdbestemming. Tegenwoordig worden er vooral veel technologische producten geëxporteerd. Bijna een kwart van de buitenlandse bedrijven die in Spanje hebben geïnvesteerd, hebben gekozen om zich in Catalonië te vestigen en vanuit Catalonië de rest van de Spaanse markt te voorzien van hun handelswaar. De infrastructuur in Catalonië biedt een goede basis voor buitenlandse investeerders. De internationale zeehavens, luchthavens en een uitgebreid netwerk van moderne spoor- en snelwegen maken de regio vanuit de hele wereld goed toegankelijk. Niet voor niets worden in Barcelona vele internationale congressen en beurzen georganiseerd.

Zaken doen met de Catalanen is niet erg moeilijk. Er zijn een aantal dingen waarmee de Vlaamse zakenman of –vrouw toch rekening moet houden om succesvol te zijn. De experts van vertaalbureau Snelvertaler geven u hier de belangrijkste Tips & Tricks voor succesvol zakendoen in Catalonië.

Tip 1: Neem uw tijd

Wanneer u kennismaakt met een Spanjaard, dan is het schudden van handen voldoende. Neem de tijd voor een klein praatje en informeer naar familie, kinderen en sociale bezigheden van uw Spaanse zakenpartner. Spanjaarden hechten veel waarde aan sociale omgang. Oprechte interesse en openheid worden gewaardeerd.

Tip 2: Check openingstijden

In Catalonië gaan de meeste bedrijven ’s ochtends vroeg al open en sluiten overdag een aantal uren voor de siësta. Veel overheidsorganen en banken gaan om twee uur ’s middags dicht en gaan niet terug open. In de zomermaanden kan dit nog vroeger zijn. Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om vooraf te checken wat de openingstijden zijn van de bedrijven waarmee u zaken doet.

Tip 3: Kleedt u formeel

Spanjaarden kleden zich in zakelijke outfits. Tijdens vergaderingen dragen mannen en vrouwen formele kleding, u doet er dus goed aan mee te doen aan deze gewoonte. Ook in de zomermaanden draagt u een formeel pak.

Catalaans Spaanse vertalingen met vertaalbureau Snelvertaler

Onze projectmanagers staan u graag te woord.

Tip 4: Hiërarchie

De meeste bedrijven in Catalonië zijn hiërarchisch van structuur: de baas neemt de beslissingen. Omdat u niet altijd de baas te spreken krijgt, kan dit leiden tot lange en gecompliceerde onderhandelingssituaties of het uitwisselen van documenten, wat vooral bij overheidsinstellingen het geval is. Een netwerk van zakenmensen die de juiste mensen kennen is cruciaal om succesvol zaken te doen in Catalonië.

Tip 5: Goed vertaalbureau

De algemene voertaal in Catalonië is het Spaans. Ook het Catalaans wordt nog veelvuldig gesproken. Voor het Spaans geldt dat het geen moeilijke taal is om te spreken, maar de meeste buitenlanders vinden het wel lastig om Spaans te lezen en te schrijven. Vooral als het gaat om zakelijke documenten zoals offertes, algemene voorwaarden en contracten is een goed vertaalbureau onmisbaar.

Documenten vertalen van en naar het Catalaans

Snelvertaler helpt u in België en in Spanje om documenten zakelijk en correct van en naar het Spaans én in het Catalaans te vertalen. Naast algemeen zakelijke documenten, kunnen onze professionele vertalers u ook helpen met specifieke vertalingen, zoals het vertalen van medische documenten, technische stukken, juridische correspondentie of beëdigde vertalingen. Ook particulieren kunnen vertrouwen op de services van vertaalbureau Snelvertaler. Overweegt u een huis te kopen in Spanje? Laat uw aankoopcontracten snel en vakkundig vertalen in het Nederlands. Vraag nu een offerte aan voor vertalingen van en naar het Spaans of het Catalaans via het offerteformulier of door ons uw document te e-mailen. U ontvangt vervolgens binnen het uur een offerte per e-mail. Tevens kunt u direct contact opnemen met onze projectmanagers. Zij staan u graag te woord.

2019-11-11T10:34:29.1903620Z
Simon Bombey
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Simon een e‑mail
Ook in deze moeilijke tijden van Corona staan wij nog steeds klaar om uw vertalingen uit te voeren. U kunt ons momenteel echter moeilijk telefonisch bereiken en onze fysieke kantoren zijn dicht, maar al uw aanvragen worden nog steeds snel en professioneel per e-mail behandeld. Aarzel dus zeker niet om ons een mailtje te sturen!
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 45 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.