Succesvol zakendoen in Canada met Snelvertaler

Vraag nu een offerte voor uw Canadees-Franse vertaling!

Zakendoen in Canada

Hoewel doorgaans Amerika wordt gezien als het land van de onbegrensde mogelijkheden, doet Canada wat dat betreft niet onder voor haar buurland. De Canadese overheid stimuleert het zakendoen met andere landen namelijk enorm. Het grootste deel daarvan vindt plaats met de Verenigde Staten, maar een kwart van de buitenlandse investeringen komt vanuit Europa. Zo wordt er jaarlijks vanuit Nederland voor bijna een miljard euro naar Canada geëxporteerd. Hier liggen in de toekomst nog meer mogelijkheden, want juist de markten waarin ook België uitblinkt zijn hier sterk in opkomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de productie van energie, de vliegtuigbouw en biotechnologie.

Kenmerken van de Canadese industrie

Vorig jaar werd Canada door het gerenommeerde zakenblad Forbes nog uitgeroepen tot het beste land van de G20 om zaken mee te doen. Dat komt onder meer door het stabiele karakter. Hoewel de economie zeer gevarieerd is, is het zakelijke klimaat niet erg gevoelig voor onrust en trends elders in de wereld. Dat betekent niet dat de industrie stilstaat, want innovatie staat hier zeker hoog op de agenda. Doordat er kostenefficiënt wordt gewerkt is het mogelijk hier zeer winstgevend zaken te doen. Ook voor wie in dienst gaat bij een Canadees bedrijf zijn er goede vooruitzichten. Om hierin zo succesvol mogelijk te zijn, is het slim om altijd een paar handige tips in het achterhoofd te houden.

Tip 1: De juiste balans tussen formeel en informeel

Dit kan in het begin erg lastig zijn, maar na enige tijd zult u hierin op uw gevoel steeds meer uw weg vinden. Wat goed is om te weten, is dat men in principe een formele houding aanneemt in het zakenleven. Toch is het gebruikelijk om elkaar met de voornaam aan te spreken. Wanneer u een visitekaartje krijgt, zult u dan ook vaak zien dat de voornaam hier op vermeld staat. Gebruik deze dus ook gerust.

Tip 2: Wees snel en alert

Canadezen weten van aanpakken. Wacht dus niet twee dagen met het reageren op een e-mail. Kunt u nog niet direct een definitief antwoord geven, laat dan weten dat u de e-mail ontvangen heeft en zo spoedig mogelijk met een inhoudelijke reactie zult komen. Het heeft echter de voorkeur om dezelfde dag nog een knoop door te hakken en uw Canadese zakenpartner hiervan op de hoogte te brengen.

Canadees-Franse vertalingen van Snelvertaler

Onze project managers staan klaar om u met raad en daad bij te staan!

Tip 3: Neem uw klanten mee uit lunchen

De lunch is voor de Canadezen het perfecte moment om zaken te doen. Nodig uw potentiële klanten of bestaande zakenpartners dus eens uit om te gaan lunchen, dat zal zeker gewaardeerd worden. Ook kan het geen kwaad om af en toe een klein relatiegeschenk te geven.

Tip 4: Verken de regio

Canada is een enorm land met veel verschillende regio’s. Dat kan betekenen dat men in het ene gebied er net even andere gebruiken op nahoudt dan in het andere. Ook zijn er binnen Canada taalverschillen, dus zorg ervoor dat de informatie op uw visitekaartjes zowel in het Engels als het Frans vermeld staat.

Vertalingen voor Canada, hoe wij kunnen helpen…

Zoals u ziet, biedt het zakendoen in Canada vele mogelijkheden, maar zijn er ook belangrijke aspecten waar u vooraf rekening mee kunt houden. Wat betreft de taal is Snelvertaler al jaren een betrouwbare partner. Of u nu contracten wilt vertalen naar het Engels of Frans of een tolk zoekt voor tijdens uw besprekingen, wij staan voor u klaar. Heeft u een beëdigde vertaling van uw diploma nodig voor een sollicitatie? Ook dat regelen wij voor u. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze diensten en ervaringen in de internationale zakenwereld.

2017-01-03T13:47:47.8042051Z

Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.