Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen in Azerbeidzjan

Zakendoen in Azerbeidzjan met Snelvertaler

Meteen een offerte aanvragen voor uw vertaling Azerbeidzjaans? E-mail ons nu!

België is maar een klein land. Als we zakendoen binnen ons eigen land zien we al verschillen wanneer er bijvoorbeeld zaken gedaan wordt tussen een bedrijf uit de stad en een bedrijf uit het platteland. Deze verschillen worden alleen maar groter wanneer we over de grens zaken gaan doen. Ieder land heeft weer een andere zakencultuur en het is belangrijk dat we van deze zakencultuur op de hoogte zijn. Het is ontzettend jammer als u een belangrijke zakendeal misloopt omdat u zich niet aan de gewoonten van het land houdt. Azerbeidzjan is een land waar totaal andere zakenregels gelden dan in België. Wanneer u zaken doet of wilt gaan doen in dit land, is dit artikel een handige manier om alles te weten te komen over de zakencultuur in het land. In dit artikel geven we u enkele tips zodat u op de hoogte bent van de gewoonten in het land en de manier van zaken doen.

Tip 1: Ontmoetingen

Wanneer u aankomt op een afspraak en er meerdere mensen aanwezig zijn, is het belangrijk om iedereen een hand te geven. Stel uzelf en uw zakenpartners voor en houdt u er rekening mee dat degene die de hoogste functie heeft, de taak heeft om de rest van zijn of haar delegatie voor te stellen.

Tip 2: Tijd

Tijd is een niet te onderschatten aspect wanneer u zaken wilt doen in Azerbeidzjan. De mensen daar gaan namelijk totaal anders om met de tijd. Waar we in het Westen, en dus ook in Vlaanderen, vrijwel altijd haast lijken te hebben, gaat men in Azerbeidzjan rustig om met de tijd. Dat is bij het zakendoen erg belangrijk. Belgen willen bijvoorbeeld het liefst alles zo snel mogelijk afhandelen. Het is voor Belgische bedrijven immers vaak een kwestie van afreizen naar het land waar zaken gedaan worden, om vervolgens zo snel mogelijk de zaken af te handelen en weer terug te vertrekken. Zo werkt het niet in Azerbeidzjan. Het is dus aan te raden om alles rustig over u heen te laten komen en vooral om niet gestresst te raken. Ook is het belangrijk geen druk op de onderhandelingen te leggen. Wanneer u dit doet, zou u de zaak kunnen forceren en bestaat de kans dat de onderhandelingen hierdoor mislukken.

Tip 3: Gepaste kleding

Wanneer u een zakelijke afspraak heeft in Azerbeidzjan zijn er verschillende aspecten van belang. Allereerst is het belangrijk om gepaste kleding te dragen. Zorg dat u er altijd netjes uitziet en een professionele indruk maakt. Voor vrouwen is het van belang om zich bedekt te kleden. Waar we in het Westen korte mantelpakjes wel kunnen waarderen, is dit in Azerbeidzjan not done. Als vrouw dient u in Azerbeidzjan altijd te zorgen voor bedekte schouders en knieën.

Vertaalbureau Snelvertaler voor vertalingen in Azerbeidzjan

Onze projectmanagers helpen u graag verder met zakendoen in Azerbeidzjan.

Tip 4: De zakenrelatie

Tijdens een afspraak met een potentiële klant of bedrijf waarmee u gaat samenwerken, wordt er niet alleen over zaken gesproken. Vaak wordt er op een ontspannen wijze over koetjes en kalfjes gepraat. Houd hierbij in het achterhoofd dat u nooit specifiek naar de vrouw, zoon of dochter van uw gesprekspartner dient te vragen. Vraag in plaats daarvan naar zijn of haar familie! Vermijd ook politiek gevoelige onderwerpen. Soms worden er geschenken uitgewisseld. Het is daarbij de gewoonte dat u de eerste twee keer het geschenk weigert en het de derde keer aanneemt. Als u een geschenk aanbiedt, dient u dit dus ook driemaal te doen.

De hulp van Snelvertaler

Taal is altijd een struikelblok tijdens onderhandelingen. Snelvertaler kan uw zakelijke documenten echter in alle talen vertalen, ook in het Azerbeidzjaans. Ook kunnen wij een tolk regelen voor tijdens uw zakelijke besprekingen. Voor meer informatie kunt u ons een e-mail sturen of direct contact opnemen met onze projectmanagers. Zij helpen u graag verder.

2019-11-11T10:29:41.8303620Z
Marleen van Dijk
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.