Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen in Armenië

Wanneer u zaken wilt gaan doen in het buitenland is het belangrijk dat u de cultuur van het land waar u zaken wilt gaan doen goed kent. Het is daarom belangrijk dat u zichzelf goed voorbereid, voordat u contacten gaat leggen of een bezoek gaat brengen in een bepaald land. In elk land gaan mensen namelijk weer anders met elkaar om en het is goed om daarvan bewust te zijn. In Armenië bijvoorbeeld gelden andere zakenregels dan in België. Wilt u zaken gaan doen in dit land? Dan helpen wij u met dit artikel een aardig eind op weg. We geven u enkele tips die u goed kunt gebruiken.

Armeens vertaalbureau Snelvertaler

Vraag nu een offerte aan voor uw Armeense vertaling!

Gelovig land

Het overgrote deel van Armenië is conservatief christelijk en daar moet u zeker rekening mee houden wanneer u zaken wilt gaan doen in dit land. Dat komt onder andere tot uiting in de kleding die men draagt en hoe men met elkaar omgaat. Het is dan ook belangrijk dat u zich in vrijwel alle gevallen formeel kleed, ook wanneer u geen zakelijke afspraak heeft. Inwoners van het land hechten namelijk veel waarde aan nette kleding. Als vrouw kunt u best bescheiden gekleed te gaan zonder laag uitgesneden shirts of korte rokken. Houd ook rekening met de religie door uw taalgebruik en de manier waarop u met drank omgaat. Dergelijke kleine details kunnen namelijk het verschil maken tussen een geslaagde of een mislukte zakendeal. Dat betekent overigens niet dat u niet kunt drinken; de meeste inwoners zijn juist gesteld op een goed glas cognac. Wanneer men het glas heft, wordt er 'Kenats' gezegd, wat vrij vertaald, 'Overleef' betekent.

Gastvrij

Inwoners van Armenië zijn over het algemeen erg gastvrij. Vanuit hun geloof helpen ze andere mensen graag en zullen ze u altijd goed ontvangen. Dat geldt ook voor ondernemers. Sla nooit zomaar een uitnodiging af en laat zien dat u de gastvrijheid op prijs stelt door bijvoorbeeld iets terug te geven of door op een andere manier uw dankbaarheid te tonen. Als u uw zakenpartners uitnodigt in België, dan doet u er goed aan deze gastvrijheid te beantwoorden.

Toon initiatief en besluitvaardigheid

De meeste inwoners van Armenië zijn vrij introvert en zullen dan ook geen initiatief nemen. Het is tijdens zakelijke bijeenkomsten dan ook belangrijk om te laten zien dat u sterk in uw schoenen staat en om zelf initiatief te tonen. Men zal dan sneller respect voor u hebben, wat natuurlijk tot een betere afhandeling van de zaken kan leiden.

Taal

Het land beschikt over een officiële taal, dat Armeens genoemd wordt. Vrijwel alle inwoners spreken deze taal. Daarnaast spreken er veel mensen Russisch en zijn ook Engels, Frans en Duits geen vreemde talen. Zeker bij ondernemers hoeft u niet op te kijken als ze al deze talen onder controle hebben. Toch kan het voor een soepele onderhandeling een voordeel zijn om een goede tolk bij u te hebben. U maakt altijd indruk als u de zakelijke documenten die u bij de onderhandeling nodig heeft in het Armeens beschikbaar heeft. Daarvoor kunt u Snelvertaler inschakelen. Wij hebben namelijk jarenlange ervaring met het vertalen van zakelijke documenten, speciaal met die documenten die bij onderhandelingen gebruikt worden. Neem gerust contactmet ons op en zie wat wij voor u kunnen betekenen!

2019-11-11T10:28:20.4623620Z
Marleen van Dijk
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.