Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen in Albanië

Zakendoen in Albanië met Snelvertaler

Zakendoen in Albanië. Snelvertaler helpt u met uw vertalingen.

Zakendoen over de grens is niet altijd gemakkelijk. Vaak kan er bij ogenschijnlijk kleine dingen al van alles misgaan. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om u goed voor te bereiden wanneer u zaken gaat doen met een bedrijf uit een ander land. U wilt immers geen flater slaan, waardoor die grote zakendeal mislukt. De cultuurverschillen zijn vaak enorm. Dat merken we al binnen onze eigen landsgrenzen, bijvoorbeeld wanneer een bedrijf uit Brugge zaken wil doen met een boerenbedrijf uit Hasselt. Wanneer we over de grens gaan, wordt dit verschil alleen maar groter. Hoe verder we weg gaan, hoe groter het verschil soms lijkt te worden. In Albanië bijvoorbeeld heerst een compleet andere cultuur dan in Nederland. Ook het zakendoen verandert daardoor behoorlijk. Bent u van plan om binnenkort zaken te gaan doen in Albanië? Dan helpen we u met dit artikel alvast een stukje op weg. Hierin geven we namelijk een aantal tips die belangrijk zijn om te onthouden wanneer u zaken wilt gaan doen in Albanië.

De positie van de vrouw

De maatschappelijke positie van de vrouw is erg wankel in het land. Vrouwen hebben minder inspraak en hebben weinig mogelijkheden in Albanië. De kans is dus erg klein dat uw gesprekspartner een vrouw zal zijn. Het is daarom niet heel verstandig om een vrouw op te nemen in de delegatie die u naar het land stuurt. Natuurlijk is die keuze aan u, maar de kans is groot dat een vrouw niet serieus genomen wordt. Zorg er in ieder geval voor dat er een man aan het hoofd staat van de zakendelegatie die u naar het land wilt gaan sturen. Om die reden is het overigens ook niet verstandig om beleefd te vragen naar de vrouw en dochter van uw gesprekspartner. Vraag in plaats daarvan beleefd hoe het met zijn familie gaat en in veel gevallen zal er een trots verhaal over de zoon komen.

Religie

Religie is in Albanië ontzettend belangrijk. Het merendeel van de bevolking is moslim en daarnaast zijn er ook nog orthodoxen en katholieken. Een belangrijke tip hierbij is dat het verstandig is om altijd af te wachten wat uw zakenpartner doet. Koop bijvoorbeeld nooit alcohol als relatiegeschenk en bestel ook geen alcohol voordat u hebt gezien dat uw gesprekspartner dat doet. Als hij dat niet doet, is het verstandig om het zelf ook niet te doen: zo voorkomt u irritatie. Hetzelfde geldt voor het eten van bepaalde soorten vlees of uw manier van kleden. Zorg altijd dat u netjes en professioneel gekleed bent. Hoewel zakenmensen uit Albanië het zelf niet altijd doen, hebben ze van rijke westerse landen het verwachtingspatroon dat ze in pak en stropdas komen. Het is dan ook verstandig om dit te doen wanneer u zaken gaat doen in Albanië.

Non-verbale communicatie

Vertaalbureau Snelvertaler voor vertalingen Albanees

Onze projectmanagers staan u graag te woord voor meer informatie of een offerteaanvraag.

Non-verbale communicatie kan erg lastig zijn in dit land. Men maakt soms bewegingen met het hoofd of met de handen, waar wij een totaal andere betekenis aan geven dan datgene dat de Albanezen willen uitdrukken. Probeer non-verbale communicatie dan ook zo veel mogelijk te vermijden en trek geen voorbarige conclusies. Zorg ook dat u zeer helder in uw taal bent, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Vertaalbureau Snelvertaler

Natuurlijk speelt ook in dit land de taal een sleutelrol bij het zakendoen. Vertaalbureau Snelvertaler kan voor u zakelijke documenten in het Albanees vertalen, zodat u daar in ieder geval indruk mee maakt. Wij hebben jarenlange ervaring met het vertalen van zakelijke teksten. Stuur ons een e-mail of neem contact met ons op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen.

2020-05-12T10:34:36.6258124Z
Simon Bombey
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Simon een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.