Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Zakendoen in Afghanistan

Zakendoen in Afghanistan met Snelvertaler

Vraag direct een offerte aan voor uw vertaling Dari!

Hoewel Afghanistan voor veel mensen vooral een land is van verontrustende berichten uit het nieuws, is het de laatste jaren steeds meer een regio die interessante kansen biedt voor ondernemers. De stabiliteit is sinds de val van het Talibanregime toegenomen, mede dankzij de aanwezigheid van de NAVO. Het overgrote deel van de bevolking is erop gericht om weer een zinvol bestaan op te bouwen en werkt daar hard aan. Buitenlandse ondernemers die zich goed voorbereiden kunnen hierin een zinvolle rol spelen.

Een herstellende economie

Wie zaken wil doen in Afghanistan doet er goed aan te beseffen dat het land een economie kent die langzaam opkrabbelt na tientallen jaren van instabiliteit. Dat betekent dat er absoluut kansen liggen, maar dat dit vaak toch enigszins anders gaat dan men wellicht op de Westerse markten gewend is. Een goede voorbereiding is daarbij onontbeerlijk, waarbij we u vanuit onze ervaring graag enkele essentiële tips meegeven.

Tip 1: draag de juiste kleding

Een punt waar in Afghanistan veel waarde aan wordt gehecht en waar men tegelijkertijd gemakkelijk rekening mee kan houden. Van mannen wordt verwacht dat ze een net pak dragen. Vrouwen doen er goed aan rekening te houden met de islamitische cultuur, wat betekent dat ze het beste kunnen zorgen voor bedekte, nette kleding, eventueel gecombineerd met een hoofddoek.

Tip 2: Analyseer de markt

Hoewel de Afghaanse consument niet het aanbod heeft zoals we dat hier kennen, heeft hij wel oog voor kwaliteit en de bijbehorende prijsverhouding. Hoewel de import vanuit Afghanistan al jaren groeit, betekent dit niet dat het eenvoudig is hier een nieuw product op de markt te brengen. Een goede analyse van de markt die u wilt betreden is dan ook onmisbaar. Zo is de agrarische sector één van de meest kansrijke voor buitenlandse ondernemers.

Tip 3: Bezoek het land

Dat klinkt logisch, maar is vooral in Afghanistan een belangrijk punt. Het islamitische land kent 34 regio’s met elk hun eigen gebruiken en regels. Door de regio te bezoeken en te werken aan lokale contacten kunt u een grote voorsprong opbouwen ten opzichte van de concurrentie. Uiteraard helpen wij u ook graag met het vertalen van teksten naar de twee officiële talen van het land, met name het Pashto en het Dari.

Tip 4: Bouw aan vertrouwen

Aangezien de relatieve stabiliteit in Afghanistan nog redelijk jong is, kijkt men anders tegen de wet- en regelgeving aan dan in het Westen. Dat betekent dat u hier niet in alle gevallen op terug kunt vallen, waardoor het opbouwen van de juiste relaties nog belangrijker is. Wederzijds vertrouwen is hierbij een belangrijk uitgangspunt voor de Afghanen.

Tip 5: Profiteer van de regelingen

Vertaalbureau Snelvertaler voor zakendoen in Afghanistan

Op Snelvertaler kunt u bouwen. Wij helpen u verder met succesvol zakendoen in Afghanistan.

Zowel de Afghaanse als de Europese overheid stimuleert het internationaal zakendoen in Afghanistan met verschillende regelingen. Zo zijn er aantrekkelijke belastingverlagingen voor ondernemers en kan men bij de overheid terecht voor subsidies. Deze regelingen kunnen van jaar tot jaar verschillen, dus het is de moeite waard om u zich hierin te verdiepen voor u de Afghaanse markt betreedt.

Hoe helpt Snelvertaler u?

Deze tips zijn een goed beginpunt voor uw zakelijke ondernemingen in Afghanistan. Waar u waarschijnlijk wel tegenaan zult lopen is de taal. Gelukkig kan Snelvertaler u hierin met jarenlange ervaring op professionele wijze in bijstaan. Zakelijke documenten vertalen wij voor u zonder problemen en ook het leveren van een tolk voor uw besprekingen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast hebben we ruime ervaring in het opzetten van buitenlandse ondernemingen, dus staan we u ook graag bij met zakelijk advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Voor het direct aanvragen van een offerte kunt u ons e-mailen of het offerteformulier invullen. U ontvangt vervolgens binnen het uur een offerte per e-mail.

2019-11-11T10:49:43.2127547Z
Simon Bombey
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Simon een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Contacteer ons op 03/547 01 70

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.