Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel
Snel, ervaren en voordelig

Een professionele tolk voor een professioneel gezelschap

El Bulli is het beste restaurant ter wereld, als we “The Restaurant Magazine” tenminste mogen geloven. Dit toonaangevende gastronomisch tijdschrift is er al vanaf 2002 van overtuigd dat de brigade van chef-kok Ferran Adrià in het Spaanse Cala Montjoi (tussen Barcelona en de Franse grens) de beste culinaire prestaties levert. Dat was voor Reinout Oerlemans de aanleiding om de chef te interviewen voor het tv-programma Pulse. Maar er was een probleem: Adrià spreekt geen Engels en Oerlemans geen Spaans.

De opname was gepland voor de zomer van 2005 . Ook toen al was Eyeworks, Oerlemans’ productiebedrijf, een professioneel gezelschap. Het moest een informatief gesprek worden met een chef-kok die het zich kan veroorloven om zijn zaak zes maanden per jaar te sluiten om met de meest bizarre kooktechnieken te experimenteren. Snelvertaler werd gecontacteerd.

Haastig werken

Zij vroegen ons om een tolk met kennis van de haute cuisine. Iemand die gewend is aan haastig werken (het interview met Adrià zou tussen de bedrijven door moeten plaatsvinden, anders had hij geen tijd) en bereid was af te reizen naar het verlaten dorp aan de kust waar El Bulli zich bevindt.

Tolk in actieSnelvertaler

Tolken in alle maten en gewichten.

Een prettig gesprek

Snelvertaler is gespecialiseerd in het zoeken naar en vinden van de juiste tolk voor die ene specifieke opdracht. In dit geval bevond de juiste persoon zich in Barcelona op een kleine tweehonderd kilometer ten zuiden van Cala Montjoi. De tolk had een auto en vond het geen probleem zich te verplaatsen. Er vond een aangenaam gesprek plaats tussen Oerlemans en Adrià mede dankzij onze culinair onderlegde tolk, die in de uitzending trouwens professioneel werd weggeknipt.

De juiste tolk voor uw tolkopdracht

Denk vooral niet dat deze aflevering van Pulse diende om reclame voor El Bulli te maken. Voor het komende zomerseizoen kunt u pas vanaf 15 januari 2010 reserveren. Denkt u dat u tot de gelukkigen behoort? Vorig jaar kon Adrià 250.000 verzoekjes om te komen eten niet inwilligen. De kans dat wij de juiste tolk voor uw tolkopdracht vinden, is véél groter. Bel 03/547 01 70, dan weet u het direct.

2017-02-03T08:35:04.5834378Z
Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.