Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Het Berbers - één woord voor een taal met veel verschillende dialecten

Offerteformulier
Wat wilt u laten vertalen?
Een bestand op mijn harde schijf
De tekst is nu in het:
De tekst moet vertaald worden naar het:
Hoe kunnen we u bereiken?
Uw e-mail:
Telefoonnr.:
Uw naam:
Bedrijfsnaam:
Uw toelichting:
Privacy Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor het maken en verzenden van een prijsofferte.

"Azul" en welkom! Bent u op zoek naar een vertaling van of naar het Berbers? Dan bent u hier aan het juiste adres! Wij kunnen u met ons grote netwerk van professionele vertalers gespecialiseerd in honderden vakdomeinen ondersteuning bieden voor vakgebieden.

Berbers meisje.

Onze projectmanagers helpen u graag verder met uw aanvraag. Contacteer ons vandaag nog!

De Berberse taal is eigenlijk een overkoepelende term voor tal van dialecten. Volgens taalkundigen worden er ongeveer 30 verschillende Berberse dialecten gesproken in het hele Berberse taalgebied. Er zijn bij schatting 45.000 sprekers van het Berbers: de meeste bevinden zich in Algerije en Marokko, alsook in Tunesië, Egypte, Libië, Mali en Nigeria. Het Berbers is in Algerije, Mali en Nigeria erkend als officiële landstaal. Er dient echter te worden opgemerkt dat er in landen waar Berbers wordt gesproken ook nog een andere officiële taal is.

Het Berbers wordt voornamelijk gesproken.

Een bijzondere eigenschap van de Berberse taal is het feit dat de taal voornamelijk wordt gesproken en nauwelijks geschreven. Er is echter wel een schriftelijke vorm, Tifinagh genoemd. Dit is een soort runenalfabet dat vroeger werd gebruikt om korte teksten in rotsen te graveren.

Vandaag wordt het voor inscripties en andere decoratieve doeleinden gebruikt. Er is echter geen literaire traditie. Pas sinds het jaar 1980 werden er pogingen ondernomen om één enkele schriftelijke vorm van deze taal te ontwikkelen, waarbij men neigde naar het Latijnse schrift.

Deze inspanningen hebben ertoe geleid dat er nu een gestandaardiseerde vorm van de Berberse taal met een consistente woordenschat en grammaticaregels bestaat. De inspanningen die werden geleverd om de Berberse taal te promoten en beschermen in Algerije, waar het vertrouwen van de Berberse bevolking werd versterkt door verplicht onderwijs onder Frans koloniaal bewind, zijn zeer opmerkelijk. Dit ziet men voornamelijk aan de pogingen die ondernomen worden om zich te onderscheiden van Arabisch-georiënteerden. Als gevolg van deze inspanningen zijn er nu Berberse televisie- en radiostations en wordt de Berberse taal ook onderwezen in scholen.

Hebt u een vertaling nodig van of naar het Berbers?

Hebt u een vertaling nodig van of naar het Berbers? Stuur ons dan uw tekst per e-mail of vul het offerteformulier in en u ontvangt van ons een vrijblijvende prijsopgave. Wij leveren ook beëdigde vertalingen van Berberse geboorteakten en andere officiële documenten die nodig zijn voor visumaanvragen of aanvragen voor verblijfsvergunningen.

Al onze vertalers zijn moedertaalsprekers en hebben ook een professionele vertaalopleiding genoten. Zo kunnen wij altijd de kwaliteit leveren waarvoor wij bekend staan! Neem vandaag nog contact op met één van onze ervaren projectmanagers! Mocht u liever met ons telefoneren dan kan dat op telefoonnummer 03/547 01 70

2020-07-22T12:12:06.5407995Z
Loubna Bekkaoui
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Loubna een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.