Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Vertalingen van en naar het Valenciaans

Het Valenciaans wordt voornamelijk in de autonome regio Valencia in Spanje gesproken. Het Valenciaans is een vorm van het Catalaans dat opvallend nauwe banden heeft met het Frans, Italiaans en ook het Spaans uiteraard.

Het Valenciaans wordt naast het Spaans als officiële taal erkend. Het Valenciaans is wijder verspreid in het noorden van de regio, alsook in de gebieden Ribera Alta en Ribera Baixa, die meer in het zuiden gelegen zijn.

De verschillen tussen het Valenciaans en de Catalaanse talen

Doorgaans kunnen de Valenciaanse dialecten verschillen van dorp tot dorp, daarom is er geen politieke grens tussen de regio's die Catalaans of Valenciaans spreken. De Valenciaanse taal is bijgevolg gelijkaardig aan de taal die in West-Catalonië wordt gesproken.

De meest opvallende en unieke aspecten van het Valenciaans vindt u terug in de woordenschat en grammatica. Enkele van deze eigenaardigheden zijn zelfs in de standaardtaal geslopen, bijvoorbeeld, de manier waarop bezittelijke voornaamwoorden “mijn, jouw, zijn/haar” worden geschreven. Algemeen beschouwd, is de spelling identiek aan die van het Catalaans, maar er zijn sommige woorden die helemaal anders zijn.

Vele mensen opperen dat het Valenciaans als een aparte taal ten opzichte van het Catalaans moet worden bestempeld en niet als onderdeel van het Catalaans mag worden beschouwd.

Tradities en meertaligheid

Valencia

Heeft u een vertaling nodig van of naar het Valenciaans? Contacteer ons vandaag nog!

Sinds het begin van de jaren 1990 is er tweetalig onderwijs in Valencia, net zoals in Catalonië. Dit betekent dat er zowel in het Spaans als in het Valenciaans wordt onderwezen. Soms wordt het Spaans zelfs als vreemde taal beschouwd in scholen, wat een groot probleem kan vormen voor studenten uit andere Spaanse regio's.

Het Valenciaans wordt ook alsmaar vaker in de media gebruikt. Sommige televisiezenders zenden sinds kort uitsluitend nog in het Valenciaans uit.

Hierdoor groeit de vraag naar vertalingen van en naar het Valenciaans. Wij bieden professionele vertalingen in alle vakgebieden aan en werken uitsluitend met vertalers die naar hun moedertaal vertalen en vertrouwd zijn met de unieke taalkundige kenmerken van het Valenciaans. Zij vertalen uw documenten snel en nauwkeurig.

Onze vertalers kunnen zeer technische zakelijke richtlijnen, handleidingen en onderwijsprojecten vertalen. Maar ook voor kleine projecten zoals het beëdigd vertalen van een geboorteakte van of naar het Valenciaans kunt u bij ons terecht. Wij hebben ervaring met allerhande projecten - groot en klein.

Neem contact met ons op en onze ervaren projectmanagers helpen u verder. U kunt ons bellen of mailen. U kunt ook het offerteformulier op deze pagina gebruiken. Wij bezorgen u dan een vrijblijvende offerte.

2019-11-18T13:10:31.6347991Z
Loubna Bekkaoui
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Loubna een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.