Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Vertalingen van en naar het Kazachs van de hoogste kwaliteit

Het Kazachs behoort tot het Kypchak, een subgroep van de Turkse talen. Over heel de wereld spreken meer dan 11 miljoen mensen Kazachs, voornamelijk in Kazachstan, Oezbekistan, Rusland, China en Mongolië. Het Kazachs is de officiële taal van Kazachstan.

Drie dialecten

De Kazachen behoren tot één van de drie jüz: Ulı jüz (Grote Horde), Orta jüz (Middelste Horde) en Kişi jüz (Kleine Horde). Het Kazachs bestaat uit drie verschillende dialectgroepen die overeenkomen met deze drie stamconfederaties of horden. Noordoost-Kazachs wordt gesproken in het noordoosten, in het gebied van de zogenaamde “Middelste Horde” in het centrale en noordoostelijke gedeelte van Kazachstan. De moderne literaire taal ontwikkelde zich uit het Noordoost-Kazachs.

De West-Kazachen spreken een West-Kazachs dialect. Het wordt gesproken in de regio van de Kleine Horde in westelijk Kazachstan en in delen van het buurland Turkmenistan.

Tenslotte is er het Zuid-Kazachs dialect gesproken door de mensen in het gebied van de Grote Horde in Zuid-Kazachstan, alsook delen van het nabij gelegen Oezbekistan en de autonome regio van Xinjiang, Uyghur.

Al voor WOII genoten vele Kazachse geleerden hoger onderwijs in Azerbeidzjan. Tijdens de vooroorlogse periode was de woordenschat van het Kazachs doorspekt met Azerbeidzjaanse uitdrukkingen en zinnen.

De geschreven taal

Oorspronkelijk werd het Kazachs geschreven met het Orchonalfabet, het eerste alfabet voor Turkse talen. Tegenwoordig worden twee verschillende alfabetten gebruikt in verschillende landen: ten eerste is er het Kazachse Cyrillische alfabet, gebaseerd op het Russische alfabet met 9 extra letters, dat in Kazachstan wordt gebruikt. En vervolgens het Kazachse Arabische alfabet dat vooral wordt gebruikt in China, Iran en Afghanistan.

Onze vertalers zijn met al deze aspecten van het Kazachs vertrouwd en vertalen uw documenten uiterst nauwkeurig naar de gewenste taal of het gewenste dialect. Zij zijn bovendien ook gespecialiseerd in minstens één vakgebied en beheersen de sectorspecifieke terminologie van de bron- en doeltaal uitstekend. Zo kunnen wij foutloze vertalingen garanderen.

Onze professionele vertalers

In welk Kazachs dialect of alfabet uw documenten ook geschreven zijn, wij hebben een professionele vertaler met de vereiste kennis die uw documenten snel en accuraat kan vertalen. Binnen ons grote netwerk van vertalers vinden onze projectmanagers altijd de perfecte vertaler voor uw project. Hij of zij is moedertaalspreker van het dialect en beheerst ook de brontaal uitstekend.

Moeten uw teksten snel en professioneel worden vertaald? Neem contact op met onze projectmanagers. Bel hen op, stuur hen een e-mail of gebruik het offerteformulier op de pagina. Zij bezorgen u dan spoedig een vrijblijvende offerte voor uw project.

2020-05-06T12:21:03.1543885Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.