Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

De taal van de Hmong - professionele vertalingen door moedertaalsprekers

De Hmong zijn een etnische groep die voornamelijk in Zuid-China, Vietnam, Laos en Thailand leeft. Immigranten in andere landen, hoofdzakelijk de Verenigde Staten van Amerika en Frankrijk, vormen soms ook kleine, onafhankelijke congregaties. Enkele zeer vroege Chinese teksten spreken over de “San Miao. Er wordt vermoedt dat dit volk deze etnische groep is.

De term “Miao” bestaat vandaag nog en wordt hoofdzakelijk gebruikt door niet-leden (vooral in China) wanneer ze verwijzen naar een grotere groep van inheemse stammen, terwijl deze specifieke etnische groep zichzelf “Hmong” noemt.

De Hmong zijn vandaag een verspreide stam. Er bestaan verschillende subgroepen die allemaal een andere klederdracht, een ander dialect en andere rituelen hebben. Wij kunnen echter aannemen dat er wereldwijd verschillende miljoenen sprekers van het Hmong zijn.

Daarom is er veel vraag naar vertalingen van en naar het Hmong. Dankzij onze uitgebreide databank met ervaren vertalers kunnen wij u professionele en hoogwaardige vertalingen aanbieden. Onze vertalers zijn moedertaalsprekers van het Hmong en vertalen uw documenten nauwkeurig en snel.

De taal van de Hmong

De Hmongtaal behoort tot de Miao-Yao of Hmong-Mien taalfamilie en bevat talloze dialecten die zo verschillend zijn van elkaar dat de sprekers ervan vaak onmogelijk met elkaar kunnen communiceren. Deze taalgroep wordt doorgaans ingedeeld bij de Sino-Tibetaanse taalfamilie, maar anderen opperen dat het tot de Austro-Thai talen behoort.

Er werden een aantal verschillende schrijfsystemen ontwikkeld, voornamelijk in de 20e eeuw, die de complexiteit van de taal begrijpelijker maken voor de lezer. Er is echter geen gestandaardiseerd schrift.

De Hmongtaal, ook "Hmongb" of “Hmaob” wordt specifiek "Chuanqiandian Miao” genoemd. Het is één van de vier Hmongtalen met een eigen schrift en vindt zijn oorsprong in het dialect dat in Zuidwest-China werd gesproken.

Binnen deze taal zijn er talloze andere dialecten: Sichuan-Guizhou-Yunnan, Noordoost Yunnan, Guìyáng, Huìshu, Máshān, Luóbó Hé en Zhòngān Jiāng.

Het Hmongb (de enige taal van de Miao-Yao familie) wordt zelfs buiten de grenzen van China gesproken. In Thailand en Vietnam wordt het eigen schrift van de taal niet gebruikt, maar eerder het Thai of Latijnse alfabet.

Het Hmong, alsook de cultuur van de stam, wordt gekenmerkt door variëteit en diversiteit. Dit kan het moeilijk maken om een algemeen beeld van de mensen en waar zij voor staan te vormen, maar maakt hen ook zeer fascinerend. Taal en schrift zijn slechts twee aspecten waarmee de Hmong zich onderscheiden van andere gelijkaardige stammen.

Onze moedertaalsprekers zijn met al deze aspecten vertrouwd en kennen de culturele achtergrond van het Hmong. Zij vertalen uw teksten accuraat en weten ook de juiste toon te zetten.

Uw partner voor vertalingen van en naar het Hmong

Dankzij ons grote netwerk van vertalers zijn wij de perfecte partner voor u. Wij kunnen ook documenten geschreven in het Hmong vertalen naar het Nederlands (of andere talen), waaronder officiële documenten zoals geboorteakten en diploma's.

De doel- en brontaal beheersen is niet voldoende om een uitstekende vertaling te kunnen maken. Daarom zijn al onze vertalers ook in minstens één vakgebied gespecialiseerd, gaande van geneeskunde, recht en marketing tot culinair en techniek. Wij hebben de perfecte vertaler voor elk vakgebied.

Neem gewoon contact op met onze projectmanagers en zij bezorgen u een vrijblijvende offerte. Bel ons op, stuur ons een e-mail of vul het offerteformulier op de pagina in.

2020-05-06T12:13:47.9973885Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.