Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Vertalingen Zweeds. Vertalers Zweeds.

Vertaalbureau Snelvertaler runt een groot netwerk van ervaren en gespecialiseerde vertalers. Zij werken als freelancer voor onze vertaaldienst en vertalen uitsluitend naar hun moedertaal. Onze vertalers zijn gespecialiseerd in verschillende vakgebieden: juridisch, medisch, literair, financieel enz. Wij hebben de geschikte vertaler voor u. Vraag bij onze projectmanagers naar de exacte voorwaarden. Voor andere talencombinaties met het Zweeds staan wij u graag telefonisch of per e-mail te woord.

Professionele vertalers

Hoe meer ervaring de vertaler heeft, hoe beter de vertaling. Onze vertalers vertalen de inhoud van de tekst in gepaste stijl en houden daarbij rekening met bijzondere factoren, taalspecifieke eigenaardigheden en met uw eigen speciale wensen. Door met ons in zee te gaan weet u dat uw vertaling een kwaliteitsproduct wordt.

Als vertalers niet over de juiste opleiding beschikken of niet genoeg ervaring hebben, kan een vertaling al snel de mist ingaan. Daarom werken wij uitsluitend met moedertaalsprekers die bovendien een perfecte kennis van het Nederlands of het Zweeds hebben. Zo kunnen wij instaan voor de hoogste kwaliteit van uw vertaling. Als u uw opdracht toevertrouwt aan ons vertaalbureau, dan leveren wij u een professioneel resultaat.

Algemene informatie over de Zweedse taal

Zweeds is een Scandinavische taal en behoort tot de Germaanse taalgroep. Het Zweeds behoort daarmee ook tot de Indo-Europese taalfamilie.

Zweeds geldt niet alleen in Zweden als officiële taal, maar ook deels in Finland. In Finland is wettelijk vastgelegd dat Zweeds op landelijk niveau als officiële taal dezelfde status heeft als het Fins.

Zweeds is de moedertaal van ongeveer 8,5 miljoen mensen. Van hen wonen er ruwweg acht miljoen in Zweden en ongeveer 290.000 in Finland (5,5% van de bevolking), waar zij de Zweedstalige minderheid vormen.

Zweden kunnen vrijwel moeiteloos communiceren met Noren en Denen. Toch zijn er regionale verschillen. Zo hebben de Zweden in het zuiden, en dan vooral in Skåne, relatief weinig moeite om de Denen te verstaan vanwege hun aan het Deens verwante dialect. Inwoners in West-Zweden (bijvoorbeeld in Värmland of Dalarna) hebben daarentegen de grootste moeite om Deens te verstaan, hoewel zij op hun beurt dan weer weinig moeite hebben met het Noors.

2019-11-18T13:07:02.0968474Z
Marleen van Dijk
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Marleen een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.