Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Vertalingen Japans. Vertalers Japans.

Vertaalbureau JapansSnelvertaler

Vraag nu uw offerte aan!

Is uw bedrijf of organisatie op zoek naar een professionele vertaler Japans? Neem dan contact op met ons. Ons vertaalbureau is uw snelste weg naar succes. Goede vertalers zijn niet zo makkelijk te vinden. Informeer daarom bij ons, wij zorgen ervoor dat uw vertaling (Japans) bij de meest geschikte vertaler terechtkomt. Onze vertalers zijn experten in hun vak die door hun aanvullende kwalificaties met kop en schouders boven de rest uitsteken. Uw vertalingen (Japans - Nederlands en Nederlands - Japans) worden door hen perfect in woord en schrift uitgedrukt. Wij volgen altijd de nieuwste ontwikkelingen. Hebt u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze medewerkers.

Alvorens u verder leest, geven we u nog een tip. Als u een Japanse tekst naar het Nederlands wilt laten vertalen, overweeg dan eens om de tekst naar het Engels te laten vertalen. Dat komt soms veel goedkoper uit. Voor een offerte op maat kan u best contact opnemen met een van onze project managers. Zij helpen u graag verder!

Professionele vertalers Japans - Nederlands

Hoe vaak leest u niet een gebruiksaanwijzing met een onbegrijpelijke inhoud, terwijl deze nochtans naar uw eigen taal werd vertaald? Dat zijn typische gevallen van slechte vertaling. Om ervoor te zorgen dat dit u niet overkomt, kunt u het best in zee gaan met ervaren vertalers en tolken. Als u uw vertaling aan ons toevertrouwt, kunt u rekenen op een vruchtbare samenwerking. Ons vertaalbureau werkt samen met vertalers Nederlands - Japans (en Japans - Nederlands). Daarbij zetten wij enkel de beste vertalers en tolken in, zodat uw tekst professioneel wordt vertaald. Hoe ervarener de vertaler, hoe doeltreffender de vertaling. Hij/zij vertaalt de inhoud van de tekst in gepaste stijl en houdt daarbij rekening met bijzondere factoren, taalspecifieke eigenaardigheden en uw eigen persoonlijke wensen. Door met ons in zee te gaan, weet u dat uw vertaling een kwaliteitsproduct wordt.

Vertaalbureau Japans - Nederlands

Vertalingen kunnen volledig de mist ingaan als vertalers niet over de juiste opleiding beschikken of niet genoeg ervaring hebben. Daarom werken wij uitsluitend met moedertaalsprekers die bovendien een perfecte kennis van het Nederlands hebben. Ook voor vertalingen Nederlands - Japans en Japans - Nederlands worden altijd moedertaalsprekers ingezet. Zo kunnen wij u de hoogste kwaliteit garanderen. Als u beroep doet op ons vertaalbureau, bent u zeker van een professioneel resultaat.

Algemene informatie over het Japans

Wereldwijd spreken zo'n 127 miljoen mensen Japans. In Japan, maar ook daarbuiten door Japanse emigranten. Japans is een zogenaamde agglutinerende taal en kent een complex systeem van beleefdheidsvormen, die de hiërarchische verhoudingen binnen de Japanse samenleving weergeven en de verhouding tussen de gesprekspartners onderling.

De Japanse woordenschat is in de afgelopen 1500 jaar zeer sterk beïnvloed door het Chinees. Het Japanse schrift is een mengeling van Kanji - uit het Chinees overgenomen karakters - en de op lettergrepen gebaseerde schriften Hiragana en Katakana. Het Japans is een van de twee talen in de Japans-Ryukyuaanse taalfamilie - de andere taal in deze familie is het Ryukyuaans, dat wordt gesproken op de Ryukyu-eilanden. Over de oorsprong van deze taalfamilie tasten we tot op heden nog in het duister. Het Japans vertoont op vele punten verwantschap en overeenkomsten met andere talen.

Hieronder leggen we de meest gangbare theorieën uit:

Geografische uitbreiding van het Japans

Toen Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog Korea, Taiwan, delen van China en verschillende eilanden in de Stille Oceaan bezette, werden de bewoners van die gebieden gedwongen Japans te leren. Daarom spreken vandaag de dag nog een deel van de bewoners daar Japans, naast of in plaats van de eigenlijke landstaal. Japanse emigranten over de hele wereld spreken dikwijls nog Japans als eerste taal en gebruiken het Japans ook nog in het dagelijkse leven. De grootste concentratie Japanse emigranten is te vinden in Brazilië, gevolgd door Australië en de Verenigde Staten, waar de grootste concentraties in Californië en op Hawaï te vinden zijn. De tweede generatie emigranten spreekt echter nog zelden vloeiend Japans.

Het Japanse schrift

Vertaalbureau JapansSnelvertaler

Stuur ons een e-mail voor een offerte!

Vóór de vijfde eeuw kende het Japans geen eigen schrift. Nadat de Japanners via Koreaanse monniken en geleerden in aanraking waren gekomen met de Chinese cultuur, namen ze het Chinese schrift over, naast andere aspecten van de Chinese cultuur. In de loop der tijd ontwikkelde zich hieruit een eigen Japans schrift. De Chinese karakters werden gebruikt om Chinese leenwoorden of Japanse woorden met dezelfde betekenis te schrijven. Ook woorduitgangen en uitdrukkingen met een grammaticale functie werden in dit Kanji-schrift geschreven, totdat de twee op lettergrepen gebaseerde schriftstelsels Hiragana en Katakana tot ontwikkeling kwamen. Tegenwoordig worden uitgangen en grammaticale zinsdelen in het Hiragana geschreven. Japanse leerlingen leren in het eerste leerjaar het Kanji-schrift. Daarna krijgen ze les in de door het Japanse ministerie van Onderwijs vastgestelde canon van de 1945 belangrijkste karakters.

2019-11-18T12:26:27.8600951Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.