Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Wij zijn gespecialiseerd in vertalingen van het Zweeds naar het Amerikaans-Engels

Kantoor van Snelvertaler in Stockholm

Voor een vertaling van of naar het Zweeds hoeft u natuurlijk niet naar Zweden te reizen. Mail ons voor een vrijblijvende offerte!

De economie van Zweden is sterk afhankelijk van export. De belangrijkste producten die worden geëxporteerd zijn wapens, geneesmiddelen en industriële machines. U herkent ongetwijfeld namen zoals Volvo, Electrolux en Ericsson, allemaal Zweedse bedrijven met meerdere bijkantoren in de Verenigde Staten. De Verenigde Staten zijn trouwens één van de grootste handelspartners van het land.

De officiële taal in Zweden is Zweeds, maar er wordt ook Fins, Meänkieli, Samisch, Romani en Jiddisch gesproken. Het is interessant om te vermelden dat het Engels er een verplicht vak is en dat er hierdoor generaties Zweden zijn die relatief goed Engels spreken. Gezien de veranderende nuances in het Amerikaans-Engels en het feit dat er Brits-Engels wordt aangeleerd op school, kiest de meerderheid van de professionals in Zweden ervoor om vertaalwerk uit te besteden.

Uw Zweedse vertaalproject

Het Zweeds is een Noord-Germaanse of Scandinavische taal met ongeveer 9 miljoen sprekers. Het is nauw verwant aan de andere twee Scandinavische talen die op het vasteland gesproken worden: het Deens en het Noors. De woordenschat van het Zweeds bestaat bijna geheel uit Germaanse woorden. Het bevat wel enkele leenwoorden uit het Latijn, Frans en (Neder)Duits. Tegenwoordig worden er veel woorden uit het Engels overgenomen, deze worden al dan niet aangepast of letterlijk vertaald.

Offerte aanvragen

Onze projectmanagers bezorgen u een gedetailleerde offerte die de totale kost van uw vertaalproject vermeldt. Wij bieden kortingen voor grootschalige projecten en voor interne herhalingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

2019-11-18T13:05:59.8636247Z
Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Seija een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.