Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Professionele vertalingen van en naar het Tigrinya

Kinderen in Ethiopië.

Snelvertaler: snel en betrouwbaar. Test het vandaag nog uit!

Het Tigrinya behoort tot de Semitische tak van de Afro-Aziatische talen. Er zijn vandaag ongeveer 10 miljoen moedertaalsprekers van het Tigrinya en het is de officiële taal van Ethiopië, Eritrea en Tigray (een regio in de hooglanden van Ethiopië).

Men vermoedt dat het Tigrinya voorkomt uit een oud Ethiopisch dialect dat hoogstwaarschijnlijk in het oude centrum van de heilige stad Aksum werd gesproken. Tijdens de Italiaanse koloniale periode werden heel wat Italiaanse woorden en termen overgenomen.

De geschreven taal van het Tigrinya

Het Tigrinya werd pas voor het eerst geschreven tijdens WOII. Voor die periode werd het enkel mondeling overgeleverd of geschreven met het Arabische schrift. Slechts enkele documenten uit de late 19e eeuw - voornamelijk Bijbelvertalingen - werden overgeleverd.

Het Tigrinya alfabet bestaat uit het zogenaamde Ge'ezschrift, de schrijfvorm van een oude Ethiopische-Semitische taal die nauw verwant is met het Tigrinya en een andere taal. Het Ge'ez wordt al sinds de late oudheid samen met het Tigrinya in dit geografische gebied gesproken.

Vandaag is het Ge'ez de officiële taal van de Orthodoxe Kerk in deze regio en de gemeenschappelijke taal van de Ethiopische Joden. Het Ge'ezschrift bestaat louter uit symbolen. Hoewel het een Semitisch schrift is, wordt het van links naar rechts geschreven.

In dit schrift duiden de symbolen enkel medeklinkers aan. De klinkers worden boven of onder de medeklinkers geschreven of aan de zijkant ervan. Er worden ook diakritische tekens gebruikt.

Oude Indiase schriften hebben het Ge'ez sterk beïnvloed en dit is zelfs vandaag nog zichtbaar. Pas na WOII werd het Ge'ezschrift gestandaardiseerd en gemoderniseerd.

Vandaag is dit het schrift van talloze verschillende talen: Tigrinya, Ge'ez, Amhaars, Harari, Tigre en andere talen en dialecten die ook in die regio worden gesproken.

Perfecte vertalingen van en naar het Tigrinya

Onze vertalers zijn opgegroeid met het Tigrinya en zijn vertrouwd met de culturele en taalkundige kenmerken van de taal. Zij vertalen uw teksten nauwkeurig en snel. Zo kunnen wij elke weer de beste kwaliteit bieden.

Uiteraard vertalen wij ook van het Tigrinya naar andere talen. Hiervoor doen wij beroep op moedertaalsprekers van de doeltaal met een uitstekende kennis van het Tigrinya.

Onze vertalers zijn tevens in minstens één vakgebied gespecialiseerd. Hebt u een medische of juridische tekst? Wij zoeken altijd de perfecte vertaler voor uw project. Dankzij ons grote netwerk vinden wij een vertaler voor de vereiste talencombinatie en het desbetreffende vakgebied.

Neem contact met ons op: bel ons, stuur ons een e-mail of gebruik het offerteformulier. Wij bezorgen u graag een vrijblijvende offerte.

2020-05-06T13:29:00.5763885Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.