Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Terminologiebeheer

Terminologie is het linguïstische visitekaartje van een bedrijf

Als uw terminologie inconsistent is, lijdt het beeld van uw bedrijf eronder. Terminologiebeheer helpt uw organisatie om haar terminologie te standaardiseren, orde te brengen binnen uw bedrijfstaal en uw bedrijfsidentiteit te versterken.

Het belang van terminologiebeheer bij een professionele vertaling

Ambigu taalgebruik kan voor problemen zorgen, vooral bij professionele vertalingen. Het woord "zijde" verwijst in het Duits, bijvoorbeeld, niet alleen naar de zachte stof. Het verwijst ook naar een soort hechting. Als een medisch vaktijdschrift vertaald wordt van het Duits naar het Nederlands en naar "zijde" verwijst, zou dat helemaal niet logisch zijn, aangezien Nederlandstalige lezers het woord "zijde" niet gebruiken voor hechtingen.

Kwalitatieve vertalingen moeten correcte en consistente terminologie bevatten. Voor een optimaal vertaalproces, bieden wij u professioneel terminologiebeheer aan dat orde zal brengen in uw bedrijfstaal.

Wij steunen u met gedetailleerd terminologiebeheer

Wij kunnen u helpen om structuur aan te brengen in uw bedrijfstaal en de overeengekomen termen binnen uw bedrijf te groeperen in terminologiedatabanken. Dankzij vernieuwende terminologiehulpmiddelen kunnen onze professionele terminologen compatibele databanken, glossaria en terminologielijsten opstellen.

Deze hulpmiddelen garanderen dat de vertalingen uniform uitgevoerd worden en gebruikt kunnen worden in al uw projecten. Uw documenten zullen dan consistent en efficiënt vertaald worden.

Terminologiebeheer heeft ook een positief effect op de vertaalkosten, aangezien het herhalingen herkent en er een lagere prijs per woord voor rekent.

Terminologie-extractie

Onze terminologen kunnen uit uw bestaande documenten termen halen die eventueel toegevoegd kunnen worden aan uw terminologiedatabank. U bepaalt welke namen, betekenissen, afkortingen en acroniemen behouden moeten worden en formuleert dan een databank met alle bedrijfsspecifieke terminologie. Wij verzorgen bovendien het onderhoud van uw databank.

Dit zijn de voordelen van ons terminologiebeheer:

Hebt u vragen over terminologiebeheer?

Onze vriendelijke projectmanagers staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Stuur ons een e-mail of contacteer ons telefonisch.

2020-05-06T13:28:36.4503885Z
Frederique Blom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Frederique een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.