Een aantal voorbeelden van technische vertalingen

Ons vertaalbureau heeft veel ervaring met het vertalen van technische teksten die vaak in complexe vorm worden aangeleverd. Of het nu gaat om teksten voor de nautische industrie, softwarevertalingen, architectenplannen, handleidingen voor machines enz.

Technisch apparaat.

Technische vertalingen zijn een deel van onze expertise.

Wij weten er raad mee! De vertalers die wij inzetten zijn zowel technisch specialist als gediplomeerd vertaler. Technisch vertalen zonder specifieke kennis van de materie is immers onmogelijk.

Aangezien techniek heel breed is, hebben wij onze vertalers ingedeeld in gespecialiseerde teams zoals:

  • lucht- en ruimtevaart
  • mechanisering / robotica
  • automotive
  • materiaalkunde
  • chemie
  • telecommunicatietechniek
  • computers / hardware

Jaarlijks vertalen wij miljoenen woorden voor onze opdrachtgevers.

Een aantal concrete voorbeelden van vertalingen die wij hebben uitgevoerd, vindt u hieronder.

Vertaald voor klant: www.gehealthcare.com

Document: Manual CT Scanner

Talencombinatie: Deens naar het Engels

Medische apparatuur

Mail ons voor een prijsofferte om een vertaling te maken van uw medische apparatuur.

Projectomvang: circa 200.000 woorden

Vakgebied: medische technologie

Het betrof een gebruikers- en onderhoudshandleiding voor een medische scanner. De tekst werd aangeleverd in Framemaker-formaat en door ons team van medisch-technische vertalers bewerkt tot een perfecte Engelstalige tegenhanger.

Door gebruik van vertaalgeheugens en een database met medisch-technische terminologie kon twintig procent worden bespaard op de vertaalkosten.

Vertaald voor klant: www.cognizant.com

Document: functionele ontwerpen

Talencombinatie: Nederlands - Engels

Projectomvang: circa 4.500.000 woorden

Vakgebied: softwarevertalingen

Voordat programmeurs beginnen met het schrijven van software, wordt er een functioneel ontwerp opgesteld. Dit document dient als handleiding voor de programmeurs en beschrijft de softwarespecificaties. Deze tekst kenmerkt zich vaak door vakjargon afgewisseld met normaal woordgebruik.

Flowcharts, voorbeelden van programmacodes en namen van databasetabellen zorgen ervoor dat een vertaler snel op het verkeerde been gezet wordt. Veel tekst moet namelijk net niét vertaald worden.

Alleen een gespecialiseerde softwarevertaler met kennis van programmeertalen, ontwikkelplatformen en technieken zoals Java, SOAP, .NET en XML kan dan nog door de bomen het bos zien.

Vertaald voor klant: www.vopak.nl

Document: nieuwsbrief

Talencombinaties: Nederlands - Duits, Engels, Portugees en Spaans

Projectomvang: 2.000 woorden per taal

Vakgebied: chemie / techniek

Vopak exploiteert een wereldwijd tankterminalnetwerk en is marktleider in deze activiteit. Wij vertaalden voor hen artikels voor de interne nieuwsbrief. De artikels zijn technisch van aard, maar moeten makkelijk leesbaar blijven. En dat is waar onze vertalers goed in zijn. De teksten worden eerst vertaald en daarna gecontroleerd op het juiste gebruik van terminologie. Vervolgens wordt de tekst nagelezen en aangepast voor een aangenaam en leesbaar eindresultaat. Dit alles gebeurt snel en tegen een scherpe prijs vanwege het terugkerend karakter van de opdrachten. Ook werken elke keer dezelfde vertalers aan uw tekst.

Als u in de toekomst ook meer vertaalwerk voorziet, contacteer dan één van onze projectmanagers via e-mail voor een gratis prijsofferte.

2016-08-12T14:15:39.4944419Z

Marleen van Dijk
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.