Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Deskundige vertalingen van en naar het Mexicaans-Spaans

Snelvertaler Vertaaldiensten

Wij vertalen uw documenten van of naar het Mexicaans-Spaans. Neem contact op met onze ervaren projectmanagers.

Ondanks de vele unieke eigenschappen wordt het Spaans dat in Mexico wordt gesproken nog steeds tot de Indo-Europese taalfamilie gerekend. Meer dan 60 talen van inheemse bevolkingsgroepen en stamvolken worden vandaag als nationale talen in Mexico erkend en de Mexicaanse overheid schat dat er in het land 400 verschillende dialecten worden gesproken.

Toch blijft het Spaans de officiële taal en moedertaal van de meerderheid van de bevolking van Mexico.

Spanglish en mexicanismen

De voorbije jaren is het Spaans sterk beïnvloedt door de taal die wordt gesproken door Mexicanen die naar de Verenigde Staten immigreren en later weer terugkomen om hun thuisland te bezoeken. Het Amerikaans-Engels heeft een zodanige invloed op de moedertaal van deze groep gehad dat een nieuw dialect is ontstaan: het Spanglish.

Verder is er ook nog een dialect dat bestaat uit “mexicanismen”, leenwoorden afkomstig van de talen gesproken door de inheemse bevolkingsgroepen.

Tal van unieke kenmerken

Door de alledaagse uitdrukkingen en verschillende intonatie verschilt het Mexicaans-Spaans van het Spaans dat in Spanje wordt gesproken. Twee typische kenmerken van het Mexicaans-Spaans zijn het veelvuldige gebruik van verkleinvormen en het gebruik van het woord “ahorita”, dat “nu” betekent maar de connotatie heeft van “onmiddellijk” of “binnen enkele uren”.

Hoewel het Mexicaans-Spaans een uitgesproken en kenmerkend accent en intonatie heeft, blijft het belang van de Spaanse woordenschat wel duidelijk. Het Mexicaans-Spaans komt doorgaans als een meer gearticuleerde en veel rustigere variëteit over dan het Creools-Spaans of het Spaans dat in de andere Latijns-Amerikaanse landen wordt gesproken.

Het belang van moedertaalsprekers

De taal die in Mexico op straat wordt gesproken kan aanzienlijk verschillen. In Mexico spreekt elke sociale klasse en leeftijdsgroep een ander slang. Dat maakt het voor buitenlanders bijzonder moeilijk om te communiceren, zelfs als ze goed Spaans spreken.

Daarom werken wij uitsluitend samen met moedertaalsprekers van de doeltaal die met deze taal zijn opgegroeid en tevens vertrouwd zijn met alle culturele en linguïstische aspecten van de taal.

Onze professionele vertaaldiensten

Hebt u een professionele vertaling van of naar het Mexicaans-Spaans nodig? Neem dan contact met ons op! Kies de gewenste talencombinatie uit meer dan 150 talen. Bij ons kunt u zelfs voor complexe opdrachten in alle vakgebieden terecht.

Wij verzorgen vaak beëdigde vertalingen van geboorteakten, huwelijksakten en andere documenten van het Mexicaans naar het Engels voor officiële doeleinden.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Mails ons, bel ons of gebruik het offerteformulier.

2019-11-18T13:04:42.9299321Z
Marleen van Dijk
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Marleen een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.