Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Projecten via Kiva

Kiva is een non-profit organisatie die mensen over de hele wereld wil helpen.

Snelvertaler steunt internationale non-profit

Snelvertaler.be steunt Kiva, een non-profitorganisatie die voornamelijk in de derde wereld particulieren, studenten, gemeenschappen en ondernemers microkredieten aanbiedt, zodat ze een onderneming kunnen opstarten of uitbouwen, of beter voor hun familie kunnen zorgen.

Als bedrijf met kantoren wereldwijd en vertalers in zowat elk land ter wereld, willen we een verschil maken door mensen te helpen hun levenskwaliteit te verbeteren. We steunen de unieke manier waarop Kiva ondersteuning biedt. De organisatie is actief in 83 landen en biedt particulieren, families en gemeenschappen kansen om op eigen benen te staan.

Microkredieten als duwtje in de rug

Op de website van Kiva staan de verhalen van wie een lening heeft gekregen. Dat zijn vooral vrouwen. Mede dankzij deze microkredieten kunnen deze mensen kleding, waterpompen of onderwijs voor hun familie betalen. Het geld kan hen helpen een winkel te bevoorraden met producten die ze willen verkopen. Of ze krijgen de kans om materiaal aan te kopen om producten te kunnen maken of voedingsmiddelen te verbouwen die ze vervolgens verkopen of zelf binnen hun gemeenschap gebruiken. In sommige gevallen worden de leningen gebruikt voor levensreddende medische behandelingen.

Wie gaat erop vooruit?

Sinds 2005 verzamelde Kiva via crowdfunding meer dan 1 miljoen leningen voor in totaal meer dan 782 miljoen dollar. Daarvan werd 98,5% volgens de afspraken terugbetaald. Zodra de leningen zijn terugbetaald, kunnen de kredietverstrekkers de lening aanbieden aan iemand anders uit de databank van Kiva. Voor elke lening wordt een terugbetalingstermijn vooropgesteld. Die bedraagt meestal 12 tot 36 maanden.

Kiva sponsor

Wij steunen verschillende projecten via Kiva. U toch ook?

Iedereen bij Snelvertaler doet mee

We hebben een eerste krediet verstrekt dat wordt verdeeld onder 40 ontvangers uit het Kiva-netwerk die het geld echt verdienen. Onze medewerkers hebben ons geholpen bij de keuze en ze blijven betrokken bij het proces terwijl de leningen worden terugbetaald en herverdeeld.

Geleidelijk zullen we meer te weten komen over wie we op deze manier steunen. Hun persoonlijke verhaal zullen we op onze website vertellen. Zo bent u als onze klant ook betrokken.

Fatima Vangen stuurt dit proces vanuit ons hoofdkantoor aan. Ontdekt u graag meer over Kiva en wilt u misschien zelf een of meerdere kredieten verstrekken? Neem dan zeker een kijkje op de website van de organisatie: Kiva.

2018-04-04T14:52:43.6206495Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.