Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Vertalingen van het Nederlands naar het IJslands - snel en precies bij Snelvertaler

Het IJslands is een Noord-Germaanse taal die tot de Indo-Europese taalfamilie behoort. Het is één van de weinige talen waarvan de structuur en morfologie in de voorbije duizend jaar nauwelijks is veranderd. Het is nu zelfs nog zeer gelijkaardig aan het Oud-Noors. Dit is niet alleen te danken aan de afgelegen locatie van het land. Er worden ook enorm veel inspanningen geleverd om de taal in zijn originele vorm te behouden en waar nodig aanpassingen te maken: IJslanders zijn heuse taalpuristen! Waar bijvoorbeeld het Nederlands barst van de leenwoorden uit het Frans, Latijn, Duits en Engels, is dat in het IJslands nauwelijks het geval. Buitenlandse invloeden worden zoveel mogelijk gemeden, alsook het gebruik van leenwoorden.

Bijzonder uniek en met een lange traditie - de IJslandse taal

De waterval Skogafoss in IJsland.

Heeft u een vertaling van of naar het IJslands nodig? Contacteer ons vandaag nog!

Het IJslands is ook zeer rijk, want zodra IJslanders met iets onbekends in aanraking komen, gaat men voor de benaming van deze nieuwe begrippen uit de bron van erfwoorden putten. Concepten en ook concrete zaken worden in het IJslands op een meer genuanceerde manier onderscheiden dan in andere Europese talen. Wij gebruiken één woord om iets te definiëren, terwijl er in het IJslands meerdere verschillende woorden beschikbaar zijn. Hier moet rekening mee worden gehouden bij vertalingen van het Nederlands naar het IJslands. Er zijn twee voorwaarden voor dit soort vertalingen: ten eerste moet de vertaler de taal perfect beheersen en dat kan alleen maar als hij of zij moedertaalspreker is van de doeltaal. Ten tweede moet hij of zij relevante ervaring hebben in het desbetreffende vakgebied om de inhoud van de tekst tot in de details te begrijpen. Enkel als aan deze twee voorwaarden is voldaan, is de vertaler in staat om ingewikkelde of technische teksten naar het IJslands te vertalen. Vertaalbureau Snelvertaler voldoet uiteraard ook aan deze twee voorwaarden. Stuur ons uw tekst per e-mailof gebruik het offerteformulier rechts. Maak nu gebruik van onze diensten. Onze professionaliteit en flexibiliteit zullen u zeker overtuigen! Uw project is in goede handen bij Snelvertaler. Wij werken uitsluitend samen met opgeleide moedertaalsprekers die met alle aspecten van de bron- en doeltaal vertrouwd zijn.

Neem vandaag nog contact met ons op!

Bel ons op of stuur ons een e-mail - onze ervaren projectmanagers helpen u graag. Zelfs spoedvertalingen worden even accuraat vertaald door onze taalspecialisten. U kunt voor al uw teksten bij ons terecht. Zakelijke correspondentie, overeenkomsten, persoonlijke documenten of artikels uit kranten, magazines en zelfs boeken: al uw teksten worden nauwkeurig en snel van of naar het Nederlands vertaald, daar kunt u op rekenen!

2019-11-18T12:19:22.0890951Z
Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Seija een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 44 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.