Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Professionele vertalingen van en naar het Maleis

De Maleise taal is één van de meest gesproken talen ter wereld met meer dan 200 miljoen sprekers. Het is de officiële taal in Maleisië, Brunei en Singapore, een regionale taal in Indonesië en een voertaal in Oost-Timor. Zelfs een deel van de bevolking van Myanmar, Hongkong en de Verenigde Staten spreekt Maleis.

Een van onze projectmanagers.

Kwaliteitsvolle vertalingen van en naar het Maleis - snel en tegen een goede prijs! Neem contact met ons op!

Bent u op zoek naar een kwalitatieve vertaling van of naar het Maleis? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij Snelvertaler kunt u terecht voor grootschalige projecten, alsook kleine projecten zoals beëdigde vertalingen van geboorteakten en andere officiële documenten. Neem contact op met onze ervaren projectmanagers voor meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek.

De verschillen tussen het Maleis in Maleisië en het Maleis in Indonesië

Het Maleis dat in Maleisië wordt gesproken wordt Bahasa Melayu genoemd en Bahasa Indonesia in Indonesië. De linguïstische verschillen zijn echter klein. U kunt het een beetje vergelijken met het Nederlands dat in België en in Nederland wordt gesproken.

Het Maleis behoort tot de Austronesische talen. De oudste steeninscripties in het Oud-Maleis dateren uit de zevende eeuw. Het Maleis bevat Indiase en Perzische invloeden, alsook Arabische. Voor het begin van de 20e eeuw werd het Maleis geschreven in een gewijzigde versie van het Arabische alfabet, het Jawischrift genoemd.

Tegen de koloniale tijd had er zich in Maleisië een standaarddialect ontwikkeld. Dit was te danken aan het uniforme onderwijssysteem dat de Engelsen in Maleisië hadden geïntroduceerd. Toen dit multi-etnische land eindelijk onafhankelijk werd, had het een gestandaardiseerde officiële taal: het Bahasa Melayu. Deze officiële taal diende conform de wet in alle gedrukte media en op de radio en televisie te worden gebruikt.

In Indonesië werd onder invloed van de Nederlandse kolonisatoren het Latijnse alfabet officieel geïntroduceerd. Toen Indonesië na Wereldoorlog II onafhankelijk werd verklaard, werd het Bahasa Indonesia de officiële taal van het land. De taal verspreidde zich vanuit Oost-Sumatra over gans Indonesië.

Het Maleis vandaag

Enkele decennia geleden beslisten Maleisië en Indonesië om allebei het Latijnse alfabet te gaan gebruiken. Er werd bijgevolg afgestapt van het Arabische alfabet. De Maleise orthografie werd zowel in Maleisië als in Indonesië gestandaardiseerd. De inwoners van beide landen kunnen goed met elkaar communiceren.

Hoeveel kost een vertaling van of naar het Maleis?

U heeft een vertaling nodig van of naar het Maleis? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij een van onze projectmanagers. Dit kan per mail of via het offerteformulier.

Door uitsluitend met opgeleide moedertaalsprekers samen te werken, kunnen wij u een uitstekende kwaliteit bieden. Wij bieden niet alleen meer dan 150 talen aan, maar werken ook in verschillende vakgebieden. Hebt u een vertaling nodig op het gebied van geneeskunde, recht of economie? Wij hebben de perfecte vertaler voor uw project!

Onze ervaren projectmanagers helpen u graag. Contacteer ons telefonisch, via e-mail of gebruik het offerteformulier.

2020-05-06T12:27:48.1223885Z
Loubna Bekkaoui
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Loubna een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.