Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Vertalingen Lets.

Op zoek naar een professioneel vertaalbureau dat uw documenten snel en betrouwbaar vertaalt naar of uit het Lets? Wij helpen u verder! Wij werken samen met professionele en gekwalificeerde Letse vertalers (moedertaalsprekers). Wij leveren vertalingen van hoge kwaliteit aan een competitief tarief . Onze vertalers vertalen niet alleen vanuit het Lets naar het Nederlands of van het Nederlands naar het Lets. Vraag bij onze projectmanagers naar de exacte voorwaarden. Voor andere talencombinaties met het Lets staan wij u graag via de telefoon of per e-mail te woord.

Professionele vertalers

Steeds meer bedrijven ontdekken de Baltische staten als belangrijke import- en exportpartners en hun rol als producerende landen. Daarom is het van belang dat uw vertalingen de juiste toon treffen om de communicatie tussen uw zakenpartners en uw bedrijf soepel te laten verlopen. Wij ondersteunen u bij uw dagelijkse communicatie met Letland en leveren onder andere professionele vertalingen van uw jaarverslagen, offertes, gebruiksaanwijzingen en contracten. Ons vertaalbureau Snelvertaler beschikt over de beste vertalers voor al uw vertalingen naar en uit het Lets, zodat uw tekst professioneel wordt vertaald. Door met ons in zee te gaan, weet u dat zeker uw vertaling een kwaliteitsproduct wordt.

Algemene informatie over de Letse taal

Lets, ook wel Letlands genoemd, behoord tot de oostelijke groep van de Baltische talen binnen de Indo-Europese taalfamilie. Lets is in zijn tegenwoordige vorm jonger dan Litouws, dat aan Lets verwant is. In traditionele volksliedjes en folkloristische gedichten zijn bijvoorbeeld veel overeenkomsten te zien met het Latijn, Grieks en Sanskriet. In de woordenschat zijn ook veel leenwoorden opgenomen uit het Duits, Zweeds, Russisch en sinds kort ook uit het Engels. Door de toetreding van Letland tot de Europese Unie en de vertalingen van omvangrijke wetteksten als gevolg daarvan, werd duidelijk hoezeer de Letse woordenschat tekortschoot. Daarom waren nieuwe woorden nodig, die worden gekozen en ontwikkeld door het staatsvertaalbureau.

Lets maakt gebruik van het Latijnse schrift en is een uitgesproken flecterende taal. Het kent geen lidwoorden, maar wel verbuigingsuitgangen. Ook buitenlandse eigennamen krijgen in het Lets vaak een verbuigbare uitgang (in de eerste naamval –nominativus- in het mannelijk een -s of -is, in het vrouwelijk een -a of -e; namen die eindigen op -o worden niet verbogen). Daarbij worden namen fonetisch in het Lets getranscribeerd (bijv. Džordžs V. Bušs voor George W. Bush, Viljams Šekspīrs voor William Shakespeare). Met veel huidige Letse achternamen van Duitse oorsprong is hetzelfde gebeurd. Daardoor zijn die namen voor Duitsers vaak nauwelijks nog te herkennen.

2020-05-06T12:26:46.8813885Z
Loubna Bekkaoui
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Loubna een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.