Beleggingen - Waar moet u op letten als u wilt beleggen?

Correct beleggen voor beginners

U hebt wat geld gespaard en hebt de optie om het te beleggen. Rendement en zekerheid zijn twee zaken die belangrijk zijn, maar waar moet u op letten?

Ten eerste mag u nooit op één paard wedden. Een hoger potentieel rendement gaat altijd gepaard met meer risico. Wie wil tenslotte al zijn spaargeld in één klap verliezen?

Diversificatie is belangrijk om het risico op verlies te beperken. Spreid uw kapitaal over verschillende sectoren, maar maak uw portefeuille ook niet te complex. Bedrijven die obligaties uitgeven of verzekeringsmaatschappijen kunnen plots failliet gaan en dan bent u het geld dat u in deze bedrijven hebt belegd snel kwijt.

Wed daarom tegelijkertijd op verschillende paarden. U kunt beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen met veranderlijk kapitaal, grondstoffen, onroerend goed en zelfs geld.

De eerste stap: een financiële raadgever of beleggingsadviseur

U kunt best geen financiële producten aankopen die een financiële raadgever helemaal niet kent of begrijpt. Houd er wel rekening mee dat een financiële raadgever ook een verkoper is.

Onthoud dat de beste investering voor u grotendeels afhangt van uw persoonlijke situatie. Een 80-jarige man zal zijn geld niet voor een periode van tien jaar beleggen, maar een jonge vader kan dat wel doen. U dient uw aanpak aandachtig te bespreken en te plannen met uw financiële raadgever.

Verwacht niet dat u de lotto gaat winnen

Wanneer u uw kapitaal hebt belegd, moet u kalm blijven en mag u ook geen gigantisch rendement verwachten. Beleggingen die een hoger rendement beloven gaan altijd gepaard met meer risico's. Net zoals u roulette speelt en uw geld hierbij op zwart of rood zet.

Als beginner moet u zich bewust zijn van een hoger risico. Wees op uw hoede wanneer er een zeer hoog rendement wordt beloofd. Niemand zal zomaar een hele pak geld uitdelen. U kunt beter in enkele zekerheden beleggen en hopen dat u aan alles wat verdient. Het is beter om cumulatief gezien een acceptabele winst te realiseren.

Vertaling van financiële teksten

Mogelijk zullen uw beleggingscontracten moeten worden vertaald. Wij zijn de perfecte partner voor financiële vertalingen. Onze vertalers zijn moedertaalsprekers van de doeltaal en bovendien gespecialiseerd in verschillende vakgebieden. Zij hebben de vereiste kennis over de financiële wereld.

Niet alleen kennen zij de doeltaal door en door, ze begrijpen ook alle nuances en kunnen deze uiterst nauwkeurig vertalen. Zo wordt de inhoud van uw tekst perfect overgebracht. Daarom kunt u altijd kwaliteit van ons verwachten.

Neem nu contact met ons op en wij bezorgen u een vrijblijvende offerte. Wij kijken er alvast naar uit om u te begeleiden bij uw eerste stappen in de wereld van het beleggen.

2016-10-28T07:01:20.5979841Z

Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service