Jaarrekeningen vertaald volgens de IFRS-normen

Foto van Anna

Onze projectmanagers helpen u graag verder met dit soort vertalingen.

De International Financial Reporting Standards (IFRS) zijn normen die bedrijven kunnen gebruiken om hun jaarrekeningen en geconsolideerde jaarrekening op te stellen. Deze normen geven bedrijven het voordeel dat ze hun financiën op internationaal niveau kunnen vergelijken zonder de jaarrekeningen van de verschillende landen om te moeten zetten naar eenzelfde taal.

Toch is de vertaling van zulke jaarrekeningen vaak nodig. Wij hebben ervaring met het leveren van precieze en betrouwbare vertalingen van jaarrekeningen naar meer dan 150talen. Onze moedertaalsprekers zijn vertrouwd met het onderwerp, velen van hen hebben zelfs een specifieke opleiding in financiën, en ze zullen de economische terminologie uiterst nauwkeurig naar de gevraagde doeltaal vertalen. Contacteer ons en wij bezorgen u een vrijblijvende offerte voor uw project.

Bedrijven internationaal vergelijken

De IFRS-normen werden opgesteld omdat het steeds belangrijker werd voor bedrijven om hun economische activiteiten op internationaal niveau te kunnen vergelijken in een steeds globaler wordende wereld. Voordien moesten alle bedrijven hun jaarrekeningen opstellen volgens hun nationale wetten. Duitsland bleef bijvoorbeeld binnen het kader van het Duitse Handelswetboek werken wanneer balansen en jaarrekeningen opgesteld werden.

Maar om zichzelf te vergelijken met andere internationale concurrenten, moesten bedrijven ingewikkelde procedures volgen om buitenlandse jaarrekeningen om te zetten naar hun eigen vorm. Om van dit proces af te stappen, implementeerde de International Accounting Standards Board de IRFS-normen. Alle bedrijven die hun jaarrekeningen volgens de IFRS-normen opstelden, konden zichzelf nu gemakkelijker vergelijken met hun internationale concurrenten.

De IFRS-normen zijn niet voor iedereen

Toen de IFRS werden ingevoerd, besloot het Europees Parlement om deze richtlijnen niet verplicht te maken voor alle bedrijven. De keuze lieten ze over aan de lidstaten zelf. Om een lang verhaal kort te maken: niet alle bedrijven moeten hun jaarrekeningen opstellen volgens de IFRS-normen. In Duitsland, bijvoorbeeld, blijft het Duitse Handelswetboek verplicht, maar mogen bedrijven er nog steeds voor kiezen om extra rekeningen op te stellen volgens de IFRS.

Voor vennootschappen heeft de beslissing over het verplicht volgen van de IFRS-normen te maken met de aandelen. Beursgenoteerde bedrijven zijn verplicht om de jaarafrekening op te stellen volgens de IFRS-normen, terwijl andere vennootschappen zelf mogen kiezen.

Hebt u jaarrekeningen die vertaald moeten worden?

Op zoek naar een precieze vertaling? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Uw documenten worden overigens ook vertrouwelijk behandeld. Contacteer ons telefonisch of via e-mail voor een vrijblijvende offerte.

2016-08-25T07:38:20.5440586Z

Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.