Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

De Griekse taal

Door het ontcijferen van het Myceense schrift (het Lineair B, aangetroffen op kleitabletten in nederzettingen uit de Myceense tijd) kon worden bewezen dat er al Grieks werd gesproken vanaf de 15e eeuw voor Christus. De ontwikkeling van de uitspraak van het Grieks liep echter niet gelijk met die van het schrift. Allerlei letters en lettercombinaties is men in de loop van de tijd anders gaan uitspreken, zonder dat de spelling daaraan werd aangepast.. Een gevolg daarvan is dat de spelling nogal ingewikkeld is.

In het Grieks zijn er bijvoorbeeld vijf manieren om “ie-klank” weer te geven. Het zal echter niet gauw tot een drastische vereenvoudiging van de spelling komen, omdat deze door velen als een symbool wordt beschouwd voor de ontzagwekkende ouderdom van de Griekse taal.

Hebt u een vertaling van of naar het Grieks nodig? Dan bent u bij Snelvertaler aan het juiste adres! Onze vertalers zijn moedertaalsprekers die opgegroeid zijn met de Griekse taal en ook de brontaal van uw document uitstekend beheersen. Wij hebben een groot netwerk van vertalers over de hele wereld. Wij vinden dus altijd de juiste vertaler voor uw project. Neem vandaag nog contact met ons op!

2019-11-18T11:54:55.0190951Z
Simon Bombey
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Simon een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.