Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

De geschiedenis van de Valenciaanse taal

Het Valenciaans is een vorm van het Catalaans dat opvallend nauwe banden heeft met het Frans, Italiaans en uiteraard ook het Spaans. Het wordt voornamelijk in de autonome regio Valencia gesproken en wordt naast het Spaans als officiële taal erkend.

Al in de 9de eeuw worden er in Latijnse documenten Catalaanse woorden gevonden. De term “valenciano” wordt echter pas voor het eerst gebruikt in de 15e eeuw. Vele mensen opperen dat het Valenciaans als een aparte taal ten opzichte van het Catalaans moet worden bestempeld. Maar aangezien de woordenschat en uitspraak van plaats tot plaats verschillen, is dit vrijwel onmogelijk.

Professionele vertalingen van en naar het Valenciaans

Wij werken uitsluitend samen met opgeleide moedertaalsprekers die de unieke kenmerken van de taal volledig begrijpen. Uw vertaling van of naar het Valenciaans: van of naar de 150 talen die wij aanbieden.

Onze ervaren projectmanagers vinden de perfecte vertaler voor elk specialisme. Deze vertalers hebben niet alleen een taalopleiding gevolgd, ze hebben ook kennis over verschillende vakgebieden. Deze zijn onder andere:

Hebt u een beëdigde vertaling van officiële documenten, zoals geboorteakten, diploma's, huwelijksakten of belastingdocumenten, van of naar het Valenciaans (of gelijk welke andere taal) nodig? Dan kunt u bij ons terecht.

Wilt u uw documenten professioneel en nauwkeurig laten vertalen? Stuur ons dan een e-mail met uw tekst of gebruik het offerteformulier op deze pagina. Wij bezorgen u dan een vrijblijvende offerte. Praat u liever voordien met één van onze projectmanagers? Geen probleem, bel ons op!

2020-05-06T12:12:18.3353885Z
Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Seija een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.