Vertalingen van en naar het Oostenrijks-Duits

Vlag en kaart van Oostenrijk.

Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

Het Oostenrijks-Duits is een sterk aan het Beiers gerelateerde variant van het Duits dat wordt gesproken door 89% van de Oostenrijkse bevolking. Het wordt ook gesproken door de meerderheid van de bevolking van Zuid-Tirol, een grote autonome provincie in Noord-Italië. Er zijn momenteel ongeveer 8,5 miljoen moedertaalsprekers van het Oostenrijks-Duits.

Oostenrijks-Duits heeft niet alleen een andere uitspraak, maar kent ook "eigen woorden" die overgenomen zijn uit de vele talen van de Dubbelmonarchie, zoals het Hongaars, Jiddisch, Sloveens en Kroatisch. Vele Oostenrijkers spreken ook regionale dialecten van het Opperduits, zoals Beiers en Alemannisch. Duitsers uit andere regio's hebben immens veel moeite om deze dialecten te begrijpen.

Ervaren moedertaalsprekers

Wij werken met ervaren vertalers die samen vrijwel alle talen die op deze aardbol worden gesproken, beheersen, waaronder ook elk dialect dat in Oostenrijk wordt gesproken. Voor onze vertalingen doen wij enkel beroep op moedertaalsprekers die een talenopleiding hebben genoten en relevante ervaring in het vak hebben. Is er voor uw vertaalproject vakkennis van een bepaalde sector of de kennis van de inkoopgewoonten van uw doelpubliek in Oostenrijk nodig? Geen probleem! Onze taalspecialisten weten hier raad mee.

Onze juridische vertalers verzorgen vertalingen van documenten zoals testamenten, juridische correspondentie, patenten, oprichtingsakten, statuten, etc. Bij ons kunt u ook terecht voor medische teksten, marketingmateriaal, technische handleidingen, zakelijke documenten en vrijwel alle gespecialiseerde projecten. Ook voor beëdigde vertalingen van officiële documenten zoals geboorteakten of rijbewijzen.

Onze 4.000 vertalers werken zowel overdag als 's avonds en tijdens de weekends en vertalen samen meer dan 200.000 woorden per dag - zonder afbreuk te doen aan de goede kwaliteit waar ons vertaalbureau bekend voor staat. Dankzij de grootte en het vaardigheidsniveau van ons netwerk kunnen wij uw vertalingen snel leveren.

Korte teksten kunnen doorgaans in enkele uren worden vertaald. Wij nemen deadlines ernstig. U kunt ervan op aan dat u uw vertaling op het afgesproken tijdstip ontvangt zonder dat u zich ergens zorgen over hoeft te maken.

Hebt u vragen tijdens het vertaalproces? Neem dan gelijk wanneer contact op met onze projectmanagers. De projectmanager verantwoordelijk voor uw account volgt al uw projecten zorgvuldig op en verschaft u op verzoek meer informatie en updates.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Wij hebben kantoren in Wenen en Graz, alsook in Amerika, Europa en Canada. Hebt u een vertaling van het Oostenrijks-Duits naar het Nederlands of een andere taal nodig? Stuur ons dan nu uw tekst. Onze projectmanagers bezorgen u binnen het uur een gratis offerte. Dankzij ons taaltechnologische oplossingen en gestroomlijnde projectbeheer kunnen wij onze diensten ook tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden - geen verborgen kosten! Stuur ons de tekst die u wilt laten vertalen via e-mail, fax of gebruik het offerteformulier op onze website.

2016-10-18T14:43:12.1252699Z

Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.