Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Hoogwaardige vertalingen van en naar het Georgisch door vertaalbureau Snelvertaler

Georgië is een land in Oost-Europa dat grenst aan Rusland, Turkije, Armenië, Azerbeidzjan en de Zwarte Zee. Deze kleine natie is onafhankelijk sinds 1991 en heeft ongeveer vier miljoen inwoners. Tachtig procent van de mensen in Georgië spreekt Georgisch als moedertaal. Deze taal is één van de oudste ter wereld; artefacten van de Georgische literaire taal dateren van de tweede eeuw. De officiële Georgische taal behoort tot de Zuid-Kaukasische taalfamilie samen met het Mingrelisch, Lazisch en Svanetisch. Naast het Georgisch worden er nog 23 talen die voortkomen uit zes verschillende taalfamilies gesproken in Georgië. Buiten Georgië zijn er ongeveer 500.000 sprekers van deze officiële taal in Rusland, de Verenigde Staten, Israël en Turkije. Door het grote aantal sprekers is er vaak vraag naar vertalingen van en naar het Georgisch. Wij werken uitsluitend samen met moedertaalsprekers die de doeltaal ook uitstekend beheersen. Zo kunnen wij elke keer weer de beste kwaliteit bieden. Wilt u graag zakelijke of persoonlijke documenten van of naar het Georgisch laten vertalen? Dan bent u aan het juiste adres! Bel ons op, stuur ons uw tekst per e-mail of vul het offerteformulier in en onze ervaren projectmanagers zullen u verder helpen.

Invloeden op het Georgisch

Sinds de vijfde eeuw heeft de Georgische taal zijn eigen alfabet met 33 letters. Georgiërs maken graag gebruik van leenwoorden uit het Grieks, Latijn, Perzisch en Arabisch. De voorbije jaren hebben ook het Russisch, Turks en zelfs het Engels de woordenschat van het Georgisch beïnvloed. Het Georgisch is ook de enige taal van de Zuid-Kaukasische taalfamilie dat zo'n indrukwekkende literatuur heeft. Literaire werken werden vaak geschreven door de koningen van het land en stammen van de vijfde eeuw.

Georgische grammatica

De grammatica van het Georgisch is relatief complex. Ten eerste heeft het Georgisch een verbogen taalstructuur: de naamval, de vorm en het geslacht worden door het woord zelf aangegeven. Het Georgisch heeft zeven naamvallen. De taal kent geen grammaticaal geslacht en geen lidwoorden, maar wel achterzetsels in plaats van voorzetsels. Er zijn elf verschillende vormen waarmee sprekers van het Georgisch kunnen uitdrukken of iets in het heden, het verleden, de toekomst of op een hypothetisch tijdstip plaatsvindt. De tijdsvorm kan door het werkwoord alleen worden bepaald, maar ook het onderwerp en lijdend voorwerp kunnen dienovereenkomstig worden aangepast in het Georgisch. Het meervoud wordt gevormd door het achtervoegsel “-eb” toe te voegen aan de basis van het zelfstandig naamwoord. Onze vertalers zijn moedertaalsprekers van de doeltaal en zijn vertrouwd met al deze taalkundige eigenaardigheden. Ze zijn opgegroeid in deze taal en beheersen ook de brontaal uitstekend, zo kunnen zij uw teksten accuraat vertalen. Van zakelijke tot persoonlijke documenten - wij bieden altijd uitstekende kwaliteit. Ontdek het zelf. Stuur ons uw tekst per e-mail of door gebruik te maken van het offerteformulier rechts. Wij bezorgen u dan zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte. Wilt u graag een persoonlijk adviesgesprek? Bel ons op! We kijken er alvast naar uit om met u samen te werken!

2020-05-06T12:03:31.2853885Z
Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Seija een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.