Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Over de Franse taal

Het Frans is een van de Romaanse talen die uit het Latijn zijn voortgekomen. Door de kolonisatie van grote delen van Afrika door Frankrijk tijdens de negentiende eeuw, is het Frans ook een belangrijke taal in Afrika geworden. Lange tijd was het Frans de taal van de elite in Europa. In die tijd zijn veel woorden uit het Frans in het Nederlands opgenomen. Het Frans is één van de zes officiële talen van de Verenigde Naties en één van de 21 officiële talen van de Europese Unie.

Feiten over de Franse taal

Landen waar Frans gesproken wordt zijn Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Monaco, Canada en verschillende Afrikaanse landen.

Het Frans is daarnaast een officiële taal in Frankrijk, Algerije, België, Benin, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Canada, Centraal-Afrikaanse Republiek, de Comoren, Congo-Brazzaville, Congo-Kinshasa, Djibouti, Equatoriaal-Guinea, Gabon, Guinee, Italië (Valle d'Aosta), Ivoorkust, Kameroen, Laos, Luxemburg, Madagaskar, Mali, Marokko, Mauritanië, Monaco, Niger, Senegal, de Seychellen, Tsjaad, Togo, Tunesië, Vanuatu, Verenigde Staten (Louisiana), Vietnam en Zwitserland.

Ongeveer 130.000.000 mensen spreken het Frans als moedertaal. De regulering van de Franse taal wordt gedaan door het Franse instituut www.academie-francaise.fr.

Het Franse alfabet is Romeins en de classificatie van de taal is als volgt: Indo-Europees - Romaans - Gallisch. Een taal die sterk verwant is met het Frans is Corsicaans. Minder gelijkend maar eveneens verwant zijn de volgende talen: Italiaans, Spaans, Portugees, Latijn, Roemeens en Papiamento.

2019-11-18T11:28:13.6931692Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.