Wat is een terminologiedatabank?

Hannah aan de telefoon

Indien u nog vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren.

Terminologie is de speciale woordenschat die door professionals gebruikt wordt binnen verschillende vakgebieden. Elk professioneel vakgebied heeft zijn eigen terminologie. Een bedrijf kan ook een eigen terminologie hanteren voor bepaalde producten en andere aspecten van de bedrijfsactiviteiten.

Een term is een woord of woordgroep dat wordt gebruikt om een concept binnen een vakgebied te beschrijven. Een terminologiedatabank is een verzameling van zulke termen.

Terminologiebeheer

Een terminologiedatabank wordt ook een terminologiebeheersysteem genoemd. Databanken worden ontworpen om terminologie op te slaan en te beheren met als doel de termen consistent te gebruiken en een efficiënt vertaalproces toe te passen.

Terminologiedatabanken maken het voor vertalers mogelijk om termen die zij al eerder hebben vertaald te hergebruiken, waardoor ze tijd uitsparen en terminologische consistentie doorheen alle vertalingen voor een bepaalde klant kunnen garanderen. Onze ervaren projectmanagers en terminologen gebruiken het programma SDL Multiterm.

Wilt u meer informatie? Contacteer onze projectmanagers en ontdek hoe wij terminologiedatabanken kunnen leveren voor uw vertalingen.

2018-04-16T09:17:15.4203816Z

Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.