Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

WAT IS EEN APOSTILLE?

Een vertaling kan ook voorzien worden van een apostille.

Een vertaling kan ook voorzien worden van een apostille.

Naast het beëdigen van een vertaling, kunnen we een vertaling ook voorzien van een legalisatiestempel van de rechtbank van Eerste Aanleg. Die legaliseert de handtekening van een beëdigd vertaler en maakt de vertaling officieel voor gebruik in België. Voor vertalingen die ook in het buitenland geldig moeten zijn, wordt er echter in bepaalde gevallen een bijkomende apostillestempel vereist. Die laatste wordt verstrekt door de ambassadediensten (in Brussel) of door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is geldig in de landen die lid zijn van het Apostilleverdrag. Apostilles kunnen uitgegeven worden in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Nederlands.

De apostille wordt erkend door landen die lid zijn van het Apostilleverdrag (Verdrag van Den Haag van 5 oktober 1961). Er worden nog steeds landen toegevoegd aan dit verdrag, maar u kan een recente lijst van de landen die een apostille erkennen terugvinden via . Een apostille is vaak vereist voor de officiële goedkeuring van de vertaling.

In tegenstelling tot de beëdiging en legalisatie kunnen we deze bijkomende stempel niet voor u verzorgen. U kunt hiervoor best contact opnemen met de ambassadediensten of de FOD Buitenlandse Zaken.

Kan snelvertaler u helpen met andere vertalingen of diensten?

Hoewel wij het bijkomende apostille stempel niet kunnen verzorgen staan wij u graag bij met raad en daad met onze andere diensten. Wilt u dus een vertaling die is beëdigd of gelegaliseerd (maar zonder apostille stempel)? Vraag een vrijblijvende offerte aan, stuur ons een e-mail of bel ons met uw vraag op 03/547 01 70

2020-04-30T08:38:36.7839062Z
Loubna Bekkaoui
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Loubna een e‑mail

Ook nu staat snelvertaler voor u klaar.

Contacteer ons op 03/547 01 70

Vraag een offerte aan of stuur ons een e-mail met uw vraag.

ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.