Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel
Snel, ervaren en voordelig

Professionele vertalingen van het Engels naar het IJslands en omgekeerd door opgeleide moedertaalsprekers!

Yvonne

Onze project managers helpen u graag verder met uw vertaling Engels-IJslands. Test ons vandaag nog uit!

IJsland is de tweede grootste Europese eilandnatie en is gelegen in de Atlantische Oceaan. Internationale contacten en correspondentie op verschillende politieke en zakelijke niveaus maken in IJsland deel uit van het dagelijkse leven. Daarom is er vaak nood aan IJslandse vertalers met ervaring in verschillende vakgebieden.

Gelukkig kunnen wij deze uitdaging aan dankzij ons grote netwerk van vertalers.

Accurate vertalingen naar een unieke taal

Het IJslands is een Noord-Germaanse taal en is een zeer aantrekkelijke taal voor taalkundigen, omwille van de geïsoleerde omstandigheden waarin de taal zich verder heeft ontwikkeld. Het is één van de weinige talen waarvan de structuur en morfologie in de voorbije duizend jaar nauwelijks is veranderd en is nu zelfs nog zeer gelijkaardig aan het Oud-Noors. Dit is niet alleen te danken aan de afgelegen locatie van het land, er worden ook enorm veel inspanningen geleverd om de taal in zijn originele vorm te behouden: IJslanders zijn heuse taalpuristen! Waar bijvoorbeeld het Engels barst van de leenwoorden uit het Frans, Latijn, Duits en Engels, is dat in het IJslands nauwelijks het geval.

Buitenlandse invloeden worden zoveel mogelijk gemeden, alsook het gebruik van leenwoorden. Zodra IJslanders met iets onbekends in aanraking komen, gaat men voor de benaming van deze nieuwe begrippen uit de bron van erfwoorden putten.

IJslanders spreken dan wel goed Engels, toch is het aanbevolen om een vertaler in te schakelen voor de vertaling van overeenkomsten en andere belangrijke documenten. De vertaler moet niet alleen moedertaalspreker van de doeltaal zijn, hij of zij moet ook de brontaal uitstekend beheersen en kennis hebben van het onderwerp.

Onze vertalers werken snel en efficiënt

Het is van essentieel belang dat uw zakelijke correspondentie en andere belangrijke documenten correct worden vertaald van het Engels naar het IJslands en omgekeerd. Daarom dient u beroep te doen op professionele taalspecialisten. De vertaling van uw documenten is bij ons in goede handen. Wij hebben een groot netwerk van vertalers, onder wie ook vertalers die IJslands als moedertaal spreken en een uitstekende kennis van het Engels hebben.

Zij kunnen ook officiële documenten, zoals geboorteakten, huwelijksakten of diploma's bestemd voor het stadsbestuur of uw werkgever beëdigd vertalen.

Elk van onze vertalers is gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, is vertrouwd met het specifieke vakjargon en kan de juiste toon zetten. Zo kunnen wij garanderen dat zelfs de meest complexe documenten feilloos naar het IJslands worden vertaald.

Bezoek onze website voor een overzicht van onze belangrijkste vakgebieden en talencombinaties.

Bel ons of stuur ons een mailtje voor meer informatie. U kunt ook het offerteformulier gebruiken. Gaat het om een spoedvertalingof een zeer ingewikkelde technische tekst? Wij gaan de uitdaging graag aan en leveren altijd prima kwaliteit!

2019-11-18T12:19:46.8440951Z
Loubna Bekkaoui
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.