Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel
Snel, ervaren en voordelig

Vertalingen van het Engels naar het Galicisch - snel en accuraat

Wij bieden snelle en accurate vertalingen aan van het Engels naar het Galicisch door professionele moedertaalsprekers. Zij zijn niet alleen opgegroeid met de taal, maar hebben ook ervaring in minstens één vakgebied. Wij hebben vertalers voor vrijwel alle vakgebieden.

Bij ons kunt u ook terecht voor vertalingen van het Galicisch naar het Engels, waaronder beëdigde vertalingen van officiële documenten, rijbewijzen en akten (geboorteakten, huwelijksakten, overlijdensakten).

De geschiedenis van de Galicische taal

Het Spaans is slechts één van de vele talen die op het Iberisch Schiereiland wordt gesproken. De Galicische taal, soms “Galego” genoemd, wordt in het noordwesten van Spanje gesproken. Het behoort tot de niet-Castiliaanse nationale talen. Er wordt aangenomen dat het Galicisch is ontstaan uit het Latijn dat door de Romeinse koloniale bestuurders werd gesproken. In het begin van de achtste eeuw bestonden beide taalsystemen, het Latijn en Galicisch, naast elkaar.

Tijdens de middeleeuwen ontstond de linguïstische eenheid van het Galicisch-Portugees. Deze eenheid duurde voort tot in het midden van de 12e eeuw, waarin Portugal een zelfstandig koninkrijk werd en zich afscheidde van Galicië. Hierdoor ontwikkelde het Portugees zich na het culturele hoogtepunt van het Galicisch-Portugees in een eigen taal. Galicië is een belangrijke bakermat van middeleeuwse lyriek. De liederen werden door de troubadours verspreid over het gehele Iberische schiereiland en het Galego was de taal van deze zangers. Door de toenemende invloed van het Castiliaans in het begin van de 13e eeuw verdween het Galicisch al snel naar de achtergrond.

Heropleving van de taal

Tijdens de dictatuur van Franco werden alle niet-Castiliaanse talen officieel verboden. Na zijn dood ontstond echter een democratische Spaanse staat van autonome gemeenschappen.

Zo ontstond ook het statuut van autonomie van Galicië, wat de positie van het Galicisch als officiële taal versterkte. Sinds 1980 is het Galicisch, alsook vele andere minderheidstalen, niet alleen erkend, maar zelfs beschermd. Daarom is er steeds meer vraag naar vertalingen van en naar het Galicisch.

Bent u op zoek naar nauwkeurige kwalitatieve vertalingen van het Engels naar het Galicisch of omgekeerd, bel ons op of stuur uw tekst per e-mail. U kunt ook het offerteformulier invullen. We kijken ernaar uit om van u te horen!

2019-11-18T11:29:16.4524445Z
Seija Smets
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.